voetbalzone

Vitória Guimarães wint laat en houdt FC Porto nog enigszins onder schot

Erik van Dam13 nov 2010, 21:11
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2010, 21:11
Advertentie

FC Porto koerst af op de leidende positie in de winterstop van het Portugese seizoen, maar is nog zeker van niets. Van de tien gespeelde duels won de club er negen en speelde het er één gelijk. Vitória Guimarães kan de ploeg van André Villas-Boas voorlopig als enige bijhouden en deed zaterdagavond goed zaken. Thuis won het van een tiental spelers van Sporting Braga, de vicekampioen (2-1).

Het begin mocht er nog zijn voor de bezoekende ploeg. Middenvelder Alan, één van de talrijke Brazilianen aan boord bij Braga, frommelde de bal in het doel van de thuisclub na veel gerommel bij een vrije trap. Een andere Braziliaan scoorde kort voordat de rust aanbrak, namens Vitória Guimarães. Maranhão werd neergehaald en zag hoe zijn teamgenoot de vrije trap in een kluwen spelers schoot.

De rebound kwam voor de voeten van de spits zelf en die haalde onbedaarlijk uit richting de verre hoek. Zijn schot van zeker twintig meter sloeg in en verraste Luiz Felipe, die geen rekening hield met de poging. Bij die stand bleef het vervolgens lange tijd; wel moest Alan er nog voor het rustsignaal af met rood. Pas laat buitte Vitória het numerieke overwicht uit. Miguel García werd tot een fout gedwongen en passeerde zijn eigen doelman, waarmee Vitória nog iets in het spoor blijft van de koploper.

Bezig met laden …