voetbalzone

Vitória-keeper mist Braziliaanse bekerfinale door schijntrap bij penalty

Peter Nusselder20 mei 2010, 10:54
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 10:54
Advertentie

Doelman Viáfara van het Braziliaanse Vitória is geschorst voor het eerste duel in de finale van de strijd om de Copa do Brasil tegen Santos. De reden voor zijn uitsluiting is wel curieus: de goalie werd met een gele kaart bestraft voor een paradinha, een schijntrap bij het nemen van een strafschop. Die actie is echter pas vanaf 1 juni niet meer toegestaan.

Arbiter Heber Roberto Lopes leek echter vooruit te willen lopen op de regelgeving door de wereldvoetbalbond. De scheidsrechter gaf Viáfara in de tweede halve finale van het bekertoernooi geel omdat hij opzichtig aarzelde in zijn aanloop bij het schieten van een penalty. De paradinha is in Brazilië erg populair, maar wordt per 1 juni verboden door de FIFA.

In het duel met Atlético Goiana leverde zijn schijntrap Viáfara niettemin nu al een gele prent op, met als gevolg dat hij in de eerste van twee bekerfinales tegen Santos moet toekijken. Santos plaatste zich voor de eindstrijd door met 3-1 te winnen van Grêmio. Door drie prachtige doelpunten van Ganso, Robinho en Wesley kan Santos na het behaalde staatskampioenschap van São Paulo ook de beker winnen.


Bezig met laden …