voetbalzone

Vittek tekent na treffer tegen Nieuw-Zeeland contract bij Ankaragücü

Bart Kruyt16 jun 2010, 18:48
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2010, 18:48
Advertentie
/

Het Turkse Ankaragücü heeft een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. De nummer twaalf van het afgelopen seizoen in de Süper Lig heeft zich versterkt met de Slowaak Robert Vittek en de Pool Michal Zewlakov. Eerstgenoemde is momenteel op het WK aanwezig en was dinsdag nog trefzeker in de interland tegen Nieuw-Zeeland (1-1).

De 25-jarige Vittek speelde in het afgelopen halfjaar al op huurbasis voor Ankaragücü en wist in twaalf competitieduels vijf keer te scoren. De technische staf was tevreden over de aanvaller, waardoor hij bij de club kon blijven. Lille ontvangt een transfersom van 2,1 miljoen euro voor de WK-ganger, die voor twee jaar heeft getekend.

Ankaragücü wist zich ook te verzekeren van de diensten van Zewlakov, een 34-jarige Poolse verdediger die transfervrij kon vertrekken bij Olympiakos Piraeus. “Ik heb altijd gespeeld voor ploegen die om de titel meededen en ik denk dat Ankaragücü de potentie heeft om ook om de prijzen mee te doen”, zei Zewlakov. Hij tekende voor één jaar.

Bezig met laden …