voetbalzone

Vittek: 'Voor de mensen in Slowakije zijn wij winnaars'

Bart Kruyt29 jun 2010, 08:04
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 08:04
Advertentie

Robert Vittek kreeg maandagmiddag dé kans om Slowakije op gelijke hoogte te brengen met Nederland, maar stuitte oog in oog met Maarten Stekelenburg op de doelman van Oranje. Even later besliste Wesley Sneijder het duel, waarna de benutte strafschop van Vittek slechts een pleister op de wonden betekende. De spits verlaat Zuid-Afrika desondanks met een goed gevoel.

/

Volgens de aanvaller mogen de Slowaken trots zijn: “We gaan hier met een goed gevoel en onze hoofden omhoog weg”, vertelde Vittek op de website van de FIFA. “We zijn trots op wat we gepresteerd hebben: niet alleen tegen Nederland, maar in de gehele WK-campagne. We hebben ons laten zien.”

Vittek bekende dat hij nooit had verwacht zover te komen in het toernooi. “Voor de mensen in Slowakije zijn wij winnaars en ik hoop dat we de kans krijgen om deze prestatie te vieren”, zei de spits. “Op persoonlijk vlak ben ik ook erg gelukkig dat ik de wereld heb kunnen laten zien dat ik in staat ben om te scoren.” Vittek staat op vier treffers en is daarmee gedeeld topscorer.

Bezig met laden …