voetbalzone

Vlaar wacht af: ‘Als het zo is, dan zou dat hartstikke mooi zijn’

Erik van Dam11 jan 2016, 16:21
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2016, 16:21
Advertentie

Ron Vlaar was op 6 december nog clubloos, maar gaat komend weekend mogelijk als aanvoerder van AZ het veld op voor de uitwedstrijd tegen Roda JC. De dertigjarige verdediger van de Alkmaarse club droeg de band al bij Feyenoord en Aston Villa en is na het vertrek van Jeffrey Gouweleeuw naar FC Augsburg een voorname kandidaat om AZ in de tweede seizoenshelft voor te gaan.

voetbalzone

In de oefenwedstrijd tegen Club Brugge was Vlaar al captain van zijn club. Enerzijds opmerkelijk, omdat hij pas een maand geleden tekende na een periode van revalideren en meetrainen. Anderzijds spreekt het cv van de verdediger voor zich en kan AZ een leider zoals hij goed gebruiken. Of hij echt de nieuwe aanvoerder wordt, weet Vlaar nog niet. Op de clubwebsite van AZ zegt hij dat daar nog niets over bekend is.

“De trainer heeft er nog niets over gezegd. Ik was afgelopen donderdag aanvoerder omdat Gouweleeuw niet meedeed, ik weet niet of dat zaterdag tegen Roda weer zo zal zijn”, aldus Vlaar. De 32-voudig international van Nederland staat er wel voor open en zegt dat het wellicht voor de hand ligt dat de keuze op hem valt. “Als het zo is, dan zou dat hartstikke mooi zijn. Ik zal het dan op een goede manier invullen, maar ik zou het echt niet weten. Je zou het aan de trainer moeten vragen.”

Bezig met laden …