voetbalzone

Vlahovic niet welkom bij potentieel nieuwe club: ‘We snijden je vingers eraf’

Lars Capiau17 jul 2023, 15:45
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 15:45
Advertentie

Een deel van de harde kern van Paris Saint-Germain heeft duidelijk gemaakt dat het niet zit te wachten op de komst van Dusan Vlahovic. De ultra's van de Franse club poseren namelijk voor het Parc des Princes met een spandoek dat weinig aan de verbeelding overlaat. “Als je naar Parijs komt, snijden we drie van je vingers eraf”, zo valt er te lezen.

De tekst refereert vermoedelijk naar een foto van Vlahovic, waarop te zien is dat hij een T-shirt draagt met een afbeelding waarop Kosovo onderdeel is van Servië. Kosovo is sinds 2008 onafhankelijk van Servië. Op de afbeelding is tevens te zien hoe Vlahovic drie vingers omhoog houdt. Dat gebaar zou ‘de Servische overwinning op Kosovo' symboliseren. De PSG-fans dreigen daarom die drie vingers af te snijden.

Vlahovic wordt al enige tijd gelinkt aan les Parisiens, die na het vertrek van Lionel Messi naar Inter Miami en de aanstaande transfer van Mauro Icardi naar Galatasaray op zoek zijn naar een aanvallende impuls. Daarin kan het concurrentie krijgen van onder andere Tottenham Hotspur, Chelsea en Bayern München. Een deel van de Parijzenaren zit dus sowieso niet op de komst van Vlahovic te wachten.

Het is niet de eerste keer dat een deel van de fans van PSG zijn onvrede uit over een aanstaande transfer. Bij de overgang van Lucas Hernández liet supportersgroepering Collectif Ultras Paris weten tegen de transfer van de Franse mandekker te zijn. Zijn vader speelde namelijk vroeger bij aartsrivaal Olympique Marseille. “Jullie zijn hier niet welkom, Marseillais. Dat gaan we je laten merken”, schreef de voorzitter van de supportersgroep, Romain Mabille, toen op Instagram.

Bezig met laden …