voetbalzone

Vlam slaat in de pan: ME voert charges uit bij Grolsch Veste na Spanje - Italië

Mart Oude Nijeweeme16 jun 2023, 07:20
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2023, 07:20
Advertentie

De Mobiele Eenheid (ME) heeft donderdagavond zijn handen vol gehad aan een aantal relschoppers na het Nations League-duel tussen Spanje en Italië (2-1). TC Tubantia schrijft dat de sfeer gedurende de wedstrijd gemoedelijk was in de Grolsch Veste, maar dat het na afloop onrustig werd buiten het stadion.

Wanneer en hoe de onrust precies is ontstaan is niet bekend. Het regionale dagblad schrijft dat supporters over het spoor liepen en daardoor vertraging ontstond in de dienstregeling. De Grolsch Veste is direct gelegen naast een druk treinnetwerk. Ooggetuigen melden aan de krant dat meerdere personen zijn aangehouden. Het is onduidelijk of dit gaat om Spanjaarden, Italianen of Nederlanders.

De halve finale eindigde door een late treffer in een 2-1 overwinning voor Spanje. Nadat Yeremy Pino de Spanjaarden al vroeg in het duel op voorsprong schoot, trok Ciro Immobile de stand gelijk. Het duurde tot de 88ste minuut voordat er een beslissing viel. Invaller Joselu stond op de juiste plek om de 2-1 binnen te werken. Spanje speelt zondag de finale tegen Kroatië, terwijl Italië het in de troostfinale opneemt tegen Oranje.

Update: Politie pakt 23 supporters op
De politie heeft in totaal 23 mensen opgepakt na het Nations League-duel tussen Spanje en Italië, schrijft TC Tubantia vrijdagmiddag. Op een video van supportersplatform Voetbal Ultras is onder meer te zien dat een steward wordt mishandeld. De man wordt met een voorwerp in zijn gezicht geraakt en moet door een collega worden meegenomen. Naar verluidt waren het vooral Italiaanse fans die voor onrust zorgden. Meerdere stewards raakten gewond.

Bezig met laden …