voetbalzone

Vlammende persconferentie Alves: 'Krijg geen respect'

Thijs Post25 mei 2015, 13:43
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2015, 13:43
Advertentie

Barcelona staat voor een belangrijke periode met de finale van de Copa del Rey en de finale van de Champions League op het programma. Op de achtergrond speelt de toekomst van Dani Alves en maandag gaf de verdediger een persconferentie om wat tekst en uitleg te geven. Het werd een hectisch en tumultueus perspraatje, met een felle Alves als hoofdpersoon. “Ik vind dat ik de club veel heb gegeven en dat ik het verdien om bij de club te blijven. Als de clubleiding daar anders over denkt, prima”, zegt de 32-jarige rechtsachter.

voetbalzone

“Waar ik komend seizoen speel is op dit moment nog onbekend. We hebben nog veel zaken te bespreken, momenteel richt ik me op het voetballen”, zegt de verdediger. “Zolang ik dit shirt draag, geef ik alles voor de club. Pas daarna praat ik over mijn toekomst. Uit respect voor iedereen hier wil ik het vooral hebben over de twee finales.”

“Ik wil mezelf wel beschermen tegen alle leugens die verteld zijn. Het is echt niet zo dat ik alleen maar aan geld denk, maar ik wil me wel gewaardeerd voelen. Ik heb niet het idee dat de club mij genoeg waardeert voor alles wat ik heb gedaan. Ik wil geen onrust veroorzaken, maar ik wil mezelf wel verdedigen. Het is nog altijd zo dat ik bij Barcelona wil blijven. Nogmaals: het gaat niet om geld, het gaat om respect.”

voetbalzone

Als een journalist van Marca een vraag wil stellen, reageert Alves als door een wesp gestoken. “Marca? Ik beantwoord geen vragen van Marca. Volgende! Chantage richting Barcelona? Nee, waarom? Mijn situatie is niet anders dan 30 juni vorig jaar. De club wilde niet dat ik bleef, pas drie maanden geleden trad men met mij in gesprek, omdat ik volgens de club beter ging spelen. Als deze club niet wint krijgt iemand de schuld en helaas ben ik meestal die persoon.”

“Ik ben nog altijd tweehonderd procent speler van dit team. Ben ik ook voor tweehonderd procent speler van de club? Dat gevoel heb ik niet.” Als de persvoorlichter zegt dat het tijd is voor de laatste vragen, schudt Alves zijn hoofd. “Laat de vragen maar komen, desnoods zitten we hier nog uren. Ja, ik heb met de voorzitter over mijn toekomst gesproken. Nee, ik zeg de uitkomst van dat gesprek niet. Ik ben een moeilijk persoon. Ik ben eerlijk, ik ben transparant. Sommige mensen vinden dat lastig, ik heb een eigen persoonlijkheid. Mensen nemen dat, of niet.”

Bezig met laden …