voetbalzone

Vleeswond van zeven centimeter weerhield Gebhart niet van spelen

Daniel Cabot Kerkdijk23 sep 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 19:45
Advertentie

Een wonderbaarlijk staaltje doorzettingsvermogen van Timo Gebhart. De middenvelder van VfB Stuttgart werd woensdag in de vijfde minuut van het duel met 1. FC Nürnberg getackeld door verdediger Andreas Wolf. Gebhart speelde door en haalde gewoon het rustsignaal. In de kleedkamer viel het oog van teamarts Heiko Streigel op de bebloede voetbalsok van Gebhart: “Zijn achillespees was gewoon te zien”, vertelde hij in BILD.

/

Gebhart werd gewisseld en de diagnose luidde ‘een diepe vleeswond van zeven centimeter’. Opmerkelijk genoeg wilde de technicus doorspelen, maar hij werd direct in een auto gezet op weg naar het ziekenhuis, waar de wond werd schoongemaakt en gehecht. De 21-jarige Gebhart zal minstens twee weken op krukken moeten lopen en het gaat een maand duren alvorens hij weer op het voetbalveld te zien zal zijn.

Door de blessure mist Gebhart de Bundesliga-duels met Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt, alsmede het Champions League-duel met Odense BK. Vermoedelijk kan hij op 16 oktober tegen Schalke 04 zijn rentree maken.

Bezig met laden …