voetbalzone

Vlemmings start met zege: 'Ons niveau is middenmoot Eredivisie'

Bart Kruyt05 dec 2011, 19:30
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2011, 19:30
Advertentie

Leon Vlemmings heeft succesvol gedebuteerd bij AEK Larnaca. De 41-jarige trainer tekende zaterdag een contract voor een half jaar op Cyprus en de eerste winstpartij is al binnen. Hekkensluiter Ermis Aradippou werd maandagavond met 2-0 verslagen. “De eerste helft was heel slecht”, concludeert Vlemmings tegenover Voetbal International.

/

Voormalig sc Heerenveen, FC Groningen en Heracles Almelo-speler Gonzalo García zorgde met de 2-0 voor het slotakkoord. Bij AEK stonden Kevin Hofland en Tim de Cler in de basis, maar Edwin Linssen (handblessure) en Gregoor van Dijk (schorsing) kwamen niet in actie. “Het niveau van Omonia Nicosia, APOEL Nicosia en ons is aardig. Alles wat daaronder komt, is heel veel minder. Dat zagen we vandaag ook. Een echte counterploeg die alleen maar verdedigt. Ons niveau is ongeveer middenmoot Eredivisie”, aldus Vlemmings.

De ex-assistent-trainer van Feyenoord en NAC Breda weet niet of hij langer dan een half jaar bij AEK blijft. “Voorlopig zit ik hier goed voor de komende zes maanden, zeker omdat er in Nederland niet direct een job is die vrij zal komen. Daarna zien we het wel.” De 41-jarige keuzeheer is op het eiland de opvolger van Ton Caanen, die vorige week door technisch directeur Jordi Cruijff werd ontslagen. AEK staat momenteel vijfde.

Bezig met laden …