voetbalzone

Vålerengen verbiedt Moa stage op Old Trafford

25 nov 2008, 12:37
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2008, 12:37
Advertentie
Manchester United heeft nul op het rekest gekregen om Mohammed Moa Abdellaoue tijdelijk met de selectie mee te laten trainen. Werkgever Vålerengen IF zag niets in het voorstel van de Engelse topclub, ook al is het seizoen in de Noorse Tippeligaen inmiddels ten einde. FC Groningen is ook in de markt voor de 23-jarige aanvaller.



"In samenspraak met Moa en zijn zaakwaarnemer hebben we besloten het aanbod van Manchester United af te wijzen", zegt directeur Pål Breen op de website van de recente bekerwinnaar. "Hij heeft afgelopen seizoen bewezen dat hij één van de beste spelers van het team was en is ook bij het nationale elftal van Noorwegen goed bezig."

Abdellaoue, die alle Noorse jeugdelftallen doorliep, debuteerde op 20 augustus in het nationale elftal in de oefeninterland tegen Ierland (1-1). Na vijf jaar voor de bescheiden eersteklasser Skeid te hebben gespeeld maakte hij begin dit kalenderjaar de overstap naar Vålerengen IF. Hij moet bijna vier miljoen euro opbrengen.

De aanvaller, met Marokkaanse ouders, scoorde onlangs tweemaal in de met 4-1 gewonnen bekerfinale tegen Stabæk IF. Tijdens dat duel waren diverse scouts uit heel Europa aanwezig. Vorige week speelde hij tegen Oekraïne zijn tweede interland.
Bezig met laden …