Vliegende hakbal van Kovacic hoogtepunt bij ruime oefenzege Kroatië

Gijs Freriks07 jun 2015, 19:52
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 19:52

De nationale ploeg van Kroatië heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Gibraltar zondagavond winnend afgesloten. De mannen van Niko Kovac wonnen met 4-0 en het eerste interlanddoelpunt van Mateo Kovacic ooit was zonder meer het hoogtepunt in Varazdin.

De 21-jarige middenvelder van Internazionale bepaalde na een kwartier met een vliegende hakbal de ruststand op 2-0 in het voordeel van Kroatië. Kovacic maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor zijn land in negentien interlands. De score was geopend door Anas Sharbini van HNK Rijeka. In de tweede helft scoorden de Kroaten, die het komende vrijdag tegen Italië opnemen, nog eens twee keer.

Aanvoerder Mario Mandzukic verdiende na 51 minuten na een duwfout van Jamie Bosio een strafschop en ging zelf achter de bal staan: 3-0. Andrej Kramaric nam met een kopbal bij de tweede paal het laatste doelpunt van Kroatië voor zijn rekening.