voetbalzone

‘Vliegende keep’ uit Brazilië zet na 127 doelpunten punt achter carrière

Gijs Freriks15 mei 2015, 17:00
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2015, 17:00
Advertentie

Rogério Ceni zet in augustus een punt achter zijn loopbaan. De 42-jarige doelman zou eigenlijk vorig seizoen al stoppen, maar besloot om bij São Paulo te blijven om nog één keer deel te kunnen nemen aan de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League. Ceni werd met zijn Braziliaanse werkgever donderdag in de achtste finale echter uitgeschakeld door Cruzeiro.

voetbalzone

Ceni is met 127 doelpunten in meer dan 1200 wedstrijden de meest scorende keeper ter wereld. El Pelé del arco, zoals hij ook wel wordt genoemd, begon zijn carrière bij het bescheiden Sinop en is nu aan zijn 23e seizoen bezig in dienst van zijn huidige werkgever. De achttienvoudig international won onder meer twee keer het staatskampioenschap van São Paulo, tweemaal de Copa Libertadores en één keer het WK voor clubteams in 2005.

Ceni werd in 2006 en 2007 door de bond verkozen tot Speler van het Jaar in de Série A en pakte nog veel meer individuele- en teamprijzen. “Ik houd van São Paulo, want deze club is mijn leven. Ik hoop met de club nog een kampioenschap mee te maken”, reageert Ceni in gesprek met Lance!. De krant spreekt van de queda dos ídolo, ofwel de val van afgod Ceni.

Bezig met laden …