voetbalzone

'Voeg me toe op WhatsApp en help me aan een baan!'

Bart Kruyt30 mei 2016, 19:10
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2016, 19:10
Advertentie

AFC Wimbledon promoveerde maandag voor het eerst in de veertienjarige geschiedenis van de club naar de League One, maar de vraag is of Adebayo Akinfenwa met de club mee zal gaan naar het derde niveau van Engeland. De 34-jarige aanvaller, de sterkste profvoetballer van de wereld, beschikt namelijk over een aflopend contract en heeft nog niets gehoord van de clubleiding.

/

In de play-off-finale van maandag op Wembley bewees Akinfenwa nog zijn waarde voor Wimbledon, door in de slotfase van het duel met Plymouth Argyle een penalty binnen te schieten. Na afloop kreeg hij de lachers op zijn hand met een prachtig interview voor de camera van Sky Sports: “Dit is een droom die werkelijkheid wordt”, begon hij nog serieus. “Scoren, winnen… het is een geweldig seizoen. Wij waren de underdogs, maar hebben bewezen dat niet alleen Leicester City in deze rol kan winnen. Wij kunnen dat ook.”

“Er is geen betere manier om de club te verlaten dan dit”, vervolgde Akinfenwa. “Dat gezegd hebbende: ik geloof dat ik nu technisch gezien werkloos ben. Dus aan alle managers: voeg me toe op WhatsApp en help me aan een baan!” Akinfenwa speelt sinds 2014 voor Wimbledon.

Bezig met laden …