Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grootverdiener Steven Bergwijn lijkt te vertrekken bij Ajax: ‘Verwachting dat hij een transfer maakt’

Laatste update:

Het is nog maar de vraag of Steven Bergwijn na het EK terugkeert bij Ajax. Volgens Voetbal International is het de verwachting dat de 26-jarige aanvoerder deze zomer vertrekt uit Amsterdam. Tegelijkertijd richt Ajax de pijlen vol op de komst van een nieuwe rechtsbuiten.

Bergwijn ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2027 vast, maar de kans is groot dat de 35-voudig international van Oranje zijn contract niet gaat uitdienen bij Ajax. De Amsterdammers zijn bereid mee te werken aan een vertrek van Bergwijn. “Zo zou Ajax de financiële gaten beetje bij beetje kunnen dichten en zelf voorzichtig aan aanvallende versterking kunnen denken.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens VI ligt de prioriteit bij Ajax op een nieuwe rechtsbuiten. “De naam Omari Hutchinson viel regelmatig in de Johan Cruijff Arena: Ajax mikte op een huurdeal met Chelsea, maar greep mis. Ook Bertrand Traoré en Oguz Aydin waren thema’s bij Ajax. Traoré bleek te duur en ook Aydin, die in Turkije al onder Farioli werkte, komt niet.” Ajax zou inmiddels de Zuid-Amerikaanse markt verkennen in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler voor de rechterflank.

Intern lijkt Ajax de oplossing niet in huis te hebben. “Berghuis is voor die positie niet meer de eerste optie, omdat hij de voorkeur geeft aan een plek op het middenveld. Mogelijk zullen pas na de start van de competitie de meeste mutaties plaatsvinden, omdat dan echt duidelijk wordt welke spelers buiten de boot vallen. Dan valt er ook meer te zeggen over het perspectief van spelers als Carlos Forbs, Naci Ünüvar en Jaydon Banel.”

Ajax nam Bergwijn in de zomer van 2022 voor 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Inmiddels lijkt er een wonder nodig om dat aankoopbedrag terug te verdienen. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 18 miljoen euro. Naar verluidt is Bergwijn samen met Berghuis de meest betaalde Ajacied.

Sinds zijn komst speelde Bergwijn 76 officiële wedstrijden namens Ajax. Daarin was de Amsterdamse rechtspoot goed voor 29 doelpunten en 11 assists. Met zijn jeugdliefde wist Bergwijn nog geen enkele prijs te veroveren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als Bergwijn zo zou spelen als dat half uur tegen Roemenië is ie hartstikke welkom, icm met een goeie back a la Dumfries die constant over de flank gaat.

4 juli 2024 om 09:36
0

En de back mis je en de verwachting voor Bergwijn is super laag bij Oranje. Bij Oranje wordt verwacht dat Gakpo, Memphis en zelf Xavi het verschil moeten maken boven Bergwijn. Bij Ajax moet hij het verschil maken, bij Oranje moet hij meespelen. Voor mij duidelijk geworden wat hem beter ligt

4 juli 2024 om 09:42
0

Dat is het ook wel een beetje. De verwachtingen bij het NL elftal zijn laag voor hem en bij Ajax waren ze (te) hoog. Onder aan de streep is hij in meer dan de helft van de wedstrijden betrokken bij een doelpunt in een kwakkelend Ajax. Dat is nieteens zo slecht alleen geen 31 miljoen waard.

Veel goald waren wel vanaf 11 meter maar een 100% score vanaf de stip is ook goed en er waren er een aantal op een belangrijk moment bij.

4 juli 2024 om 11:30
0

De verwachting bij Ajax was wel dat hij min. zijn niveau van PSV zou kunnen halen.
Daar was hij betrokken bij 25-30 goals per seizoen. (goals+assists)

Bij Ajax dit seizoen bij 16 en vorig seizoen bij 17 goals betrokken. Dat is gewoon veel te weinig. Zeker voor je duurste speler. Ik denk serieus dat als je Godts een heel seizoen neer zet. Hij ook min.15 goals+assists heeft. En dat voor 4x minder salaris.
Als grootverdiener in de selectie moet je leveren. Zo niet, komt er gezeik in de hiërarchie. Tadic leverde altijd, daarom is Lang uiteindelijk weg gegaan. Als je nu Bergwijn blijft opstellen kan Godts niet verder ontwikkelen. Beste voor iedereen is Bergwijn uitzwaaien voor 20mln. en bedanken voor zijn inzet.

4 juli 2024 om 11:53
0

Die back hebben we! Gaeei! Hoop dat die jongen het kan gaan maken.

4 juli 2024 om 15:14
0

@ticer

Dit seizoen 24 wedstrijden gespeeld en 16 keer betrokken bij doelpunten dus. Dit loopt ongeveer gelijk met zijn beste seizoen bij PSV.

Daarentegen zou ik hem alsnog verkopen puur omdat ik denk dat men nog een beetje onderschat hoe goed Gödts kan worden en ik ook vind dat hij 100% basis moet starten.

Dat kan vooral als je Bergwijn wegdoet.

4 juli 2024 om 16:51
0

Geen speld tussen te krijgen, 100% eens.

4 juli 2024 om 09:38
0

Wel raar dat hij bij ajax niet kon presteren op rechts en bij nl elftal wel. Vind het maar apart om te zien

4 juli 2024 om 09:50
0

Dit typeert wel de kortzichtigheid van een voetballiefhebber...

Zo'n opmerking na 1 goed half uurtje.

Misschien heb ik ook ooit eenmaal mijn dag en speel ik een half uur bij FC Groningen fantastisch.... dan ben ik in jouw ogen dus gelijk een profvoetballer.

4 juli 2024 om 10:52
0

Bergwijn heeft wel vaker dan een halfuurtje aangetoond het bij nederland te kunnen, waarom bij ajax dan niet. En oja als jij een halfuurtje geweldig speelt en daardoor een wedstrijd wint mag je best een jaartje bij mn club blijven

4 juli 2024 om 11:08
0

@schenkie,

Tis geen droom, het kan daadwerkelijk mits geen medisch mankement.

Cruijf's Barcelona zat in Doorwerth. 2 keepers raakten geblesseerd. Vroegere vriend van mij werkte in het hotel waar Barca logeerde en keepte bij de lokale amateurclub (4e klasse zaterdag). Heeft een aantal dagen meegetraind. Spaanse kranten: Barca scout tijdens trainingskamp nieuw Nederlands keeperstalent. Daarna had hij de clubs voor het uitzoeken waaronder Groningen. Helaas niet door de medische keuring van Groningen gekomen.

4 juli 2024 om 09:41
0

Laten we niet overdrijven. Laat Bergwijn maar eens een hele wedstrijd goed spelen.
Ik kan mij niet herinneren dat hij dat de laatste 1,5 jaar gepresteerd heeft.

4 juli 2024 om 10:56
0

Tegen Almere City kwam hij in de buurt, alleen heeft hij deze wedstrijd niet de volle 90 minuten meegespeeld. Tegen PSV of Europees misschien een keer, maar ook ik kan het me niet heugen :-)

4 juli 2024 om 09:51
0

Helemaal eens. Bergwijn heeft zijn beste wedstrijden bij spurs en oranje als rechtsbuiten gespeeld. Op links vertraagt hij altijd een beetje.
Iets heel geks misschien , maar Gaaei kan die dumfries rol prima invullen.

4 juli 2024 om 09:55
0

Een goeie back a la Dumfries aka Gaaij?

Bergwijn is het echt nog niet verleerd, maar ik snap dat als Ajax in de kosten moet snijden hij als absolute grootverdiener in aanmerking komt voor een vertrek. Zeker aangezien hij tot nu toe zwaar onder presteert.

4 juli 2024 om 10:56
0

Dat moet je natuurlijk ook bekijken dat hij tegen alle respect, tegenover Vasile Mogos stond. Een speler dat actief is bij Cluj en nooit verder is gekomen dan spelen in de Serie B.

Zou een vertrek richting Turkije of Saudi Arabie worden. 31 miljoen voor betaald, wat een geld! Destijds echt een dikke transfer voor de Ajax supporters. Helaas weten we allemaal dat het niet zo is geworden als gedacht.

4 juli 2024 om 09:38
0

Denk en hoop een beetje dat er nog een mooie club in de PL voor hem komt en dat hij niet in de vergetelheid in SA. Voor clubs in Turkije lijkt hij me toch ook nog wel erg duur.
Stel je kan hem voor 15 miljoen plus wat bonussen oppikken als rechter rijtje club in de PL dan is de prijs-kwaliteit verhouding toch meer dan goed lijkt me.

4 juli 2024 om 09:42
0

Reken maar op West Ham United

4 juli 2024 om 09:53
0

DeenB. Mwa had destijds al grote vraagtekens. Was inderdaad een dikke transfer, maar dan vooral qua transferbedrag. Ondertussen was voor mij al vrij duidelijk dat het moeilijk inpassen werd met Tadic die nog aanwezig was, en hij had nou bij Tottenham ook niet bepaald overtuigd. Vond het toen onbegrijpelijk, en dat heeft ie niet weg kunnen nemen.

4 juli 2024 om 10:04
0

Ik sluit me aan bij InkeMontana. Was geenszins enthousiast bij zijn komst, niet in de laatste plaats dankzij het idioot hoge bedrag dat ermee gemoeid was. Verder qua profiel en persoonlijkheid een matige toevoeging. Vond het een van de vreemdste transfers van de afgelopen jaren.

4 juli 2024 om 11:16
0

Ik was wel semi enthousiast. Maar het is natuurlijk geen aanvoerder. En hij werd gehaald op de plek van Tadic wat zoooo dom was. Ga je je duurste aankoop op de plek doen waar je aanvoerder en beste speler speelt. Koekoek. Ik vind qua prestaties in het veld Bergwijn een van de beteren maar natuurlijk geen 31 miljoen waard. Helaas. Had er zelf meer van verwacht.

4 juli 2024 om 09:53
0

Denk eerder een middenmoter uit de PL. Sowieso valt Turkije af, die kunnen de transfersom nooit betalen.

4 juli 2024 om 10:02
0

Ajax heeft echt bizar veel geld betaald voor deze man... Ongelofelijk en onnodig. Tadic speelde namelijk al op zijn positie terwijl Unuvar en Godts in de jeugd rondliepen als back up.

Ajax had destijds beter voor Danjuma Groeneveld kunnen gaan, als je echt perse een ervaren Nederlandse buitenspeler wou aantrekken. Bergwijn... Wat een verkwisting 31 miljoen is voor Ajax een verkoopbedrag, geen aankoopbedrag

4 juli 2024 om 12:18
0

Toen Bergwijn werd gekocht was Godts nog geen speler van Ajax. Check dit eerst ff voordat je onzin gaat lopen lullen

4 juli 2024 om 10:04
0

Welke Turkse club gaat ooit meer dan 30 mil neerleggen voor Bergwijn, 16 mil max verwacht ik

4 juli 2024 om 11:00
0

Als fan van zowel Ajax en Spurs was ik woest toen hij bij de ene club vertrok, om er bij Ajax mee opgezadeld te worden. En het is precies geworden wat ik ervan had gedacht. 😅

Veel ging niet goed vorig seizoen. Maar stel Bergwijn ging eind vorig seizoen al weg en de linkerkant bleef voor Tadic. Was het dan beter geweest? Hele seizoen een goede rechtsbuiten gemist imo, maar Conceico doet het prima in zijn invalbeurten dit EK. Heb er een betere gevoel bij dan een Forbs en dergelijke

Die jongen heeft de verwachtingen tot nu toe eigenlijk niet weten waar te maken. Toen hij bij PSV vertrok liet hij zien dat hij een speler was met veel potentie maar daar is het naar mijn idee ook bij gebleven. Zuur voor Ajax dat ze zoveel hebben betaald voor een speler die eigenlijk amper echt van waarde is gebleken (of heb ik iets gemist?).

4 juli 2024 om 09:56
0

Hij was wel van waarde met 40 g/a in 76 wedstrijden maar voor 31 miljoen wil je een absolute smaakmaker en iemand die het team op sleeptouw neemt. Dat heeft hij niet kunnen waarmaken maar misschien was dat ook gewoon een te hoge verwachting van een vleugelspeler halverwege de twintig.

Tadic is echt uniek daarin.

Denk als je gewoon fatsoenlijke spelers rondom hem opstelt (zie NL elftal) dan zie je dat hij best kan ballen. Misschien dit seizoen weer een duo met de beste linksback van Europa ;-)

Spelers als Bertrand Traore bleken te duur... pijnlijke reality check dit hoor. We zijn echt weer die grijze muis van 2015 geworden (met nu de pech dat de concurrenten wel een fatsoenlijke selectie hebben). Lekker in Juli ergens voor 2.500 man je proberen te kwalificeren voor de EL en spelers waarvan je 2 jaar geleden dacht 'die komt tekort voor dit niveau' blijken onhaalbaar. Laat dit een waarschuwing zijn voor iedere topclub hoe snel de 'downfall' kan gaan

4 juli 2024 om 10:01
0

Denk dat je te duur niet moet zien als niet kunnen betalen maar als niet willen betalen. Denk dat Ajax hoopte dat Traoré een relatief goedkope oplossing/aanvulling zou zijn. Toen bleek dat het in de papieren zou lopen en dat gezien het afgelopen seizoen hij absoluut geen garantie op succes zou zijn dat ze besloten verder te kijken.

4 juli 2024 om 11:19
0

Een troost. We hebben het helemaal zelf verneukt als club. Beginnend met Marc die zo nodig z'n pik moest fotograferen en Edje die daarna dacht alles in z'n eentje te moeten doen en een rvc die toekeek en niet ingreep. De downfall was inderdaad extreem snel.

Voor zowel Ajax als Bergwijn is er buiten een zak geld geen reden om nu! te (laten) vertrekken.

Bergwijn is in de basis een prima voetballer.
Voor Bergwijn biedt de nieuwe trainer uitkomst om met nieuw elan er toch nog wat van te maken.

Laatste week augustus en in de winterstop evalueren/ om tafel zitten en dan een keuze maken.

Voor Ajax zou dit geweldig zijn. Nooit het niveau gehaald wat er van hem werd verwacht.
Hopende kan Ajax nog het maximale uit een transfersom halen, ook is het salaris wat vrij komt fijn om te herinvesteren in nieuwe contracten voor jeugd of andere eventuele aankopen.

Ik ben van mening dat er een nieuwe buitenspeler moet komen met Mika Godts en Forbs erachter.
Beiden dit seizoen meer en meer laten ruiken aan het eerste en laten ontwikkelen. Misschien dat ze er volgend seizoen dan kunnen staan.

In de tekst staat overigens dat Bergwijn met Berghuis de bestbetaalde Ajacied is maar zou een Henderson daar niet nog boven staan?

4 juli 2024 om 10:16
0

Die verdiend op zeker meer, is nooit bevestigd maar de bedragen die rondgingen lagen rond de 6,5m

Zou voor Ajax en hemzelf gewoon het beste zijn. Bergwijn samen met Henderson met afstand de grootste salaris in de Eredivisie. En het zou beter zijn om daar gewoon afscheid van te nemen omdat Ajax geen CL inkomsten krijgt. Ook voor Bergwijn is het beter want hij rendeert gewoon niet bij Ajax. Kijken of hij bij een andere omgeving dat wel kan want bij Nederland heeft die toch een aardige indruk achtergelaten aan de rechterkant zelfs. Voor beide partijen beter als die gewoon vertrekt.

4 juli 2024 om 10:22
0

Zal hij heel veel meer verdienen dat een Berghuis en misschien zelfs ook al een Brobbey ?

4 juli 2024 om 11:42
0

Brobbey en Berghuis verdienen rond de. 3-3,5 miljoen. Bergwijn is grootverdiener met Henderson rond de 4,5 miljoen. Dus ja dat is een aardig verschil zeker in de Eredivisie.

Laat het aub waar zijn dat onze flut aanvoerder deze zomer vertrekt. Heeft de verwachtingen totaal niet waar kunnen maken. Met Godts hebben we al een groot talent achter de hand. Prio is nu een goede rechtsbuiten.

4 juli 2024 om 10:26
0

Godts is een groot talent, maar het kan toeval zijn, maar vorig seizoen heeft hij toch een groot gedeelte gemist door blessures. Om hem nu als 1ste linksbuiten te hebben maar daar niet veel achter vind ik wel een groot risico.

Of je moet Unuvar (een speler die 2 jaar uitgeleend is en weinig heeft laten zien) een goede back up zien.

Nou laten we hopen dat het snel op gang komt, als alles in de laatste 2 weken moet gebeuren loop je achter de feiten aan en krijg je een Mislintat situatie waar je opeens voor een te dure 3e of 4e keuze moet gaan omdat er niets meer over is.

Heeft het helemaal niet zo slecht gedaan. De verwachtingen waren alleen super hoog door het transferbedrag. Daarom denkt iedereen dat hij het zeer slecht heeft gedaan.

De vraag is soms ook waarom interne oplossing niet voorhanden is. Ladingen vleugelspitsen mn op rechts die nooit doorgebroken zijn, blijft toch apart verhaal.
Links is iets ander verhaal maar ook daar…
Geen enkele optie om linksbenige op rechts te laten spelen?

Gekke vraag: waarom gaat Ajax niet voor een Dumfries (of een Tayjon Buchanan)? Rappe jongens, hebben zicht op weinig speeltijd bij hun club Inter en zijn een goeie versterking in de verdediging. En dan kan Hato gewoon centraal spelen.

30+ miljoen euro gaat vrees ik niet meer lukken, maar 20+ miljoen euro moet toch wel binnen te harken zijn voor Bergwijn.

Blij als hij vertrekt. Te duur en simpelweg niet goed genoeg. Ik erger me kapot aan zijn spel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren