voetbalzone

‘Voetbal van grote klasse, afgeleverd met de handtekening van Thiago’

Peter Nusselder19 jun 2013, 13:02
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 13:02
Advertentie

Een dag nadat Jong Spanje zich via een 4-2 overwinning op de Italiaanse leeftijdsgenoten verzekerde van de titel op het EK Onder-21, zijn er in beide landen lovende woorden voor de Europese jeugdkampioen. Toch is er aan Italiaanse zijde ook voldoende vertrouwen in de toekomst.

/

Het Spaanse ABC vergelijkt de winnaar van het jeugd-EK met het keurkorps van Vicente del Bosque, die Spanje naar twee Europese en één wereldtitel op rij leidde. “De klus werd tot in de perfectie geklaard, op de wijze die werd voorgedaan door de nationale ploeg. Voetbal van grote klasse, even sierlijk als dodelijk, dat werd afgeleverd met de handtekening van Thiago Alcántara.”

De aanvoerder van de Spanjaarden, speler van Barcelona, scoorde in de finale drie keer. Italië kon daar ondanks een vroege gelijkmaker te weinig tegenover zetten om het de tegenstander lastig te maken. Dat was overigens geen schande: “Spanje is van een andere planeet, die moeten we simpelweg bewonderen”, concludeert Tuttosport. De eveneens Italiaanse Corriere dello Sport geeft de moed ondertussen niet op. “Spanje is nu al geweldig, maar dat zullen wij ook zijn”, schrijft de sportkrant uit Italië.

Bezig met laden …