voetbalzone

Voetbalbond Saudi-Arabië claimt snelste doelpunt ooit

Bart Kruyt09 nov 2009, 10:30
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2009, 10:30
Advertentie

Nawaf Al Abed verdwijnt mogelijk in de geschiedenisboeken. De spits van Al Hilal opende dit weekend de score tegen Al Shoalah, door direct vanaf de aftrap raak te schieten. De voetbalbond van Saudi-Arabië heeft de treffer geklokt op twee seconden, waardoor hij het snelste doelpunt ooit achter zijn naam heeft staan.

Al Hilal mocht aftrappen toen de 21-jarige Al Abed zag dat de doelman van de tegenpartij niet goed zat op te letten en iets te ver voor zijn doel stond. De jonge spits schoot direct op doel en zag zijn knal in het net belanden. Volgens de voetbalbond duurde het precies twee seconden voordat de score geopend werd.

De FIFA moet het record nog goedkeuren en zal nog wel eens goed naar de beelden kijken. In het fragment is immers te zien dat de bal toch echt langer dan twee seconden onderweg is, maar de Saudische voetbalbond is een andere mening toegedaan. Het FIFA-record staat op naam van de Engelsman Marc Burrows, die op 3 april 2004 bij een duel in een van de lagere klassen een halve seconde langer de tijd nodig had om de bal in het net te belanden.

Bezig met laden …