voetbalzone

Voetbalbond Wales stelt Speed aan als nieuwe bondscoach

Peter Nusselder14 dec 2010, 14:40
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2010, 14:40
Advertentie

Gary Speed is de komende drieënhalf jaar de bondscoach van Wales. Dit heeft de voetbalbond dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De 41-jarige oud-voetballer volgt John Toshack op. Speed was werkzaam als trainer van Sheffield United, dat uitkomt in het Championship.

De club uit Sheffield gaf Speed maandag echter toestemming om met de voetbalbond in zijn vaderland te praten, toen bleek dat hij de voornaamste kandidaat was om de functie van bondscoach te gaan vervullen. “Zoiets is moeilijk af te slaan als het je eigen land betreft”, vertelt Speed in de Engelse media. “Ik ben op dit moment erg trots op het feit dat ze me wilden hebben.”

De Welshmen had het naar zijn zin bij Sheffield, maar wilde de kans niet laten liggen om keuzeheer te worden namens het land dat hij als international 85 keer diende. “Deze dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal”, legde Speed uit. “De timing is niet altijd perfect.” Als speler was hij actief voor Leeds United, Everton, Newcastle United, Bolton Wanderers en Sheffield United, waar zijn actieve carrière eindigde en zijn trainersloopbaan begon.

Bezig met laden …