voetbalzone

Voetbalbond Wales wil niet meewerken aan Olympische droom Bale

Bart Kruyt13 jan 2011, 11:06
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2011, 11:06
Advertentie

De kans dat Gareth Bale ooit op een groot landentoernooi aanwezig zal zijn is erg klein. De vleugelflitser uit Wales weet dat zijn land deelname aan een EK of WK haast wel kan vergeten en hoopte met het voetbalteam van Groot-Brittannië deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De voetbalbond van Wales weigert echter om Bale vrij te geven.

/

De FAW staat niet toe dat een speler uit Wales ook het elftal van Groot-Brittannië vertegenwoordigd op de Spelen van 2012 in Londen. “Ons standpunt hierover is niet veranderd en het is onwaarschijnlijk dat dit alsnog gebeurt”, zei FAW-voorzitter Jonathan Ford naar aanleiding van uitlatingen van Bale, die in Engelse media aangaf zijn pijlen te richten op London 2012.

“Er is voor ons geen reden om iets aan ons standpunt te wijzigen. Toch gaat het pas echt spelen als de Olympische Associatie een officieel verzoek indient”, vervolgde Ford. Bondscoach Gary Speed begrijpt de houding van de bond: “Het feit dat Bale heeft aangegeven op de Olympische Spelen te willen uitkomen laat zien hoe veel drive en vastberadenheid hij heeft de top te bereiken. Hij wil op het hoogste podium spelen en dat is begrijpelijk. Maar om voor hem nou een uitzondering te maken.”

Bezig met laden …