voetbalzone

'Voetbalinhoudelijk stelt het weinig voor, die discussies win ik altijd'

Bart Kruyt17 aug 2015, 18:15
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2015, 18:15
Advertentie

De bom is gebarsten bij FC Dordrecht. Jan Everse kreeg het na de verloren wedstrijd tegen FC Emmen aan de stok met technisch directeur Marco Boogers en de problemen bleken maandag niet uitgesproken te kunnen worden. Everse stapte op en haalt in gesprek met FOX Sports nog behoorlijk uit: “Ik kan ook een boek schrijven, maar dan komt hij er zeker niet af als koning van de Krommedijk. Het is klaar”, zegt de vertrokken oefenmeester.

voetbalzone

Boogers kwam na de wedstrijd tegen Emmen de kleedkamer in, zoals wel vaker gebeurt, en volgens Everse schold hij de spelers verrot. “Het liep een beetje uit de hand”, stelt Everse. “Ik vond het ongepast gedrag van Marco en als trainer wilde ik mijn ploeg beschermen. Vervolgens hebben we tot diep in de nacht met elkaar gesproken. Hij beloofde beterschap.” Dat gebeurde in de dagen die volgden volgens Everse echter niet.

Maandagochtend zaten de trainer en de technisch directeur weer met elkaar om tafel, maar de twee kwamen er niet uit met elkaar. Everse noemt Boogers nu een ‘ongeleid projectiel’: “Voetbalinhoudelijk stelt het niet zoveel voor. Dat soort discussies win ik altijd”, sneert de coach. Boogers geeft in gesprek met Voetbal International zijn kant van het verhaal: hij zegt dat hij altijd in de kleedkamer komt en met spelers over de wedstrijd praat, maar ontkent dat hij spelers heeft uitgescholden. De directeur benadrukt dat Everse te verdedigend wilde spelen; Dordrecht heeft in het beleidsplan staan dat er altijd aanvallend gevoetbald moet worden.

voetbalzone

“We zijn uiterst succesvol met ons beleid en eigenlijk is het van de gekke dat we het hier over hebben”, vindt Boogers. “Als trainers ons beleid willen veranderen, dan kunnen we met Dordt steeds opnieuw beginnen. Jan Everse zegt dat we met deze selectie niet zo kunnen spelen als we willen, maar ik heb hem aangegeven dat we dit seizoen echt geen kampioen hoeven te worden. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en daar willen we straks de vruchten van plukken. Maar dan moeten de voetballers onze speelstijl al wel eigen hebben gemaakt. Dat gebeurt niet als de trainer steeds dingen wil aanpassen.”

Bezig met laden …