voetbalzone

'Voetballend ben ik bij Ajax gevormd en dat blijkt hier heel goed te passen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 jul 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2012, 07:30
Advertentie

Urby Emanuelson was dinsdagavond een van de uitblinkers in de oefenwedstrijd tussen Schalke 04 en AC Milan (0-1). De allrounder nam in de tweede helft daarbij de winnende treffer voor zijn rekening. De ex-Ajacied is klaar om op eigen kracht de concurrentie aan te gaan en nog belangrijker te worden voor AC Milan. De Oranje-international richt zich op drie plaatsen in de hoofdmacht.

/

"Het zal zo’n beetje hetzelfde zijn als de laatste maanden", vertelt Emanuelson woensdag in gesprek met De Telegraaf. "Ik maak kans op linkshalf, als nummer tien en in noodgevallen zal ik linksback spelen. Achter de twee spitsen is Kevin-Prince Boateng normaal gesproken eerste keus en ook Robinho kan daar staan. Om aan de linkerkant te spelen, zal ik strijd moeten leveren met Antonio Nocerino."

Emanuelson gelooft in zijn kwaliteiten. "Het staat vast dat ik in Italië sterker ben geworden. De Serie A is veel fysieker dan de eredivisie, en daarin groei je mee. Voetballend ben ik bij Ajax gevormd en dat blijkt in Italië heel goed te passen. Technisch ben ik één van de beteren en qua lichamelijke gesteldheid kom ik eraan." Het gevecht met Nocerino om een basisplaats noemt Emanuelson 'interessant'. "Maar makkelijk wordt het gezien de kwaliteiten van Antonio natuurlijk niet."

Bezig met laden …