voetbalzone

Voetbalminnend Engeland maakt zich op voor topaankoop van Arsenal

Daniel Cabot Kerkdijk30 jan 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2014, 07:00
Advertentie

In de komende veertig uur wordt duidelijk of Arsenal erin slaagt om Julian Draxler naar Engeland te halen. Alle tabloids maken donderdag melding van een naderend akkoord tussen de Londenaren en Schalke 04 over de aanvallende middenvelder van de Bundesliga-club. Met de eventuele komst van de twintigjarige Duits international is een bedrag van minimaal 35 miljoen euro gemoeid.

voetbalzone

Schalke 04 is niet van zins om Draxler midden in het seizoen van de hand te doen, maar de directie kan een bedrag van 35 miljoen euro niet negeren. De landgenoot van Per Mertesacker en Mesut Özil kan in het Emirates Stadium ook grof geld gaan verdienen. Arsenal biedt de veelbelovende technicus een contract tot de zomer van 2019 aan, met een weeksalaris van ongeveer 95.000 euro. Dat zou een verdubbeling van zijn huidige inkomsten betekenen.

Draxler staat door een enkelblessure al anderhalve maand aan de kant, maar het is de verwachting dat hij over een week weer binnen de lijnen kan verschijnen. De tienvoudig international debuteerde op zeventienjarige leeftijd al in de hoofdmacht van Schalke. Inmiddels staat de teller op 133 officiële duels en 26 doelpunten voor die Königsblauen.

Bezig met laden …