voetbalzone

Voetbalminnend Engeland slaakt zucht van opluchting: 'WK niet in gevaar'

Bart Kruyt09 mei 2014, 11:40
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2014, 11:40
Advertentie

Wayne Rooney liet de thuiswedstrijden tegen Sunderland en Hull City schieten en zal ook zondag, in de laatste wedstrijd van het seizoen, niet in actie komen voor Manchester United. De Engelse voetbalfans hoeven echter niet te vrezen: Rooney zal op het WK gewoon kunnen spelen. Dat heeft Uniteds interim-manager Ryan Giggs vrijdag laten weten tijdens de persconferentie.

voetbalzone

Giggs belegde vorige week donderdag twee trainingen en Rooney kwam daar niet ongeschonden uit. De aanvaller liep een spierblessure op en moest zelfs naar het ziekenhuis om een scan te laten maken. Er werd gevreesd dat de Engels international het WK moest missen, maar daar zal geen sprake van zijn: de kwetsuur is niet zo ernstig dat Rooney niet mee zou kunnen naar Brazilië.

"Hij traint alweer mee en zal op tijd fit zijn voor het WK", beloofde Giggs volgens de BBC. "Maar hij is pas een paar dagen weer aan het werk, dus zondag komt te vroeg voor hem." Ook Phil Jones zal gewoon naar het WK kunnen: de verdediger liep dinsdag een schouderblessure op, maar ook deze kwetsuur is niet al te ernstig.

Bezig met laden …