voetbalzone

Voetbalminnend Iran in shock na overlijden van voormalig international

Gijs Freriks01 okt 2015, 09:27
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2015, 09:27
Advertentie

Hadi Norouzi is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Mahmoud Khordbin, de trainer van Persepolis, heeft op de clubsite bevestigd dat de dertigjarige middenvelder in de slaap is bezweken aan de gevolgen van een hartaanval.

voetbalzone

Norouzi was een aanvaller die in de jeugdopleiding van Persepolis speelde en er in 2008 terugkeerde. Hij speelde bijna honderd competitiewedstrijden voor de club uit Teheran en maakte negentien doelpunten. In dienst van de nationale ploeg van Iran kwam hij tot één treffer in tien interlands.

Norouzi was clubicoon én aanvoerder van Persepolis en maakte eind juli, in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, nog een fantastisch doelpunt tegen Padideh (2-2). De spelers van Persepolis lieten zich donderdagochtend zien bij het ziekenhuis en de verslagenheid was logischerwijs groot.

“Ik ben geschokt. Dit is een zwarte donderdag. Norouzi was een nobele aanvoerder, normaal en rustig. Het is moeilijk te geloven”, zegt Ali Daei, de recordtopscorer van Iran. Oud-international en voormalig ploeggenoot Javad Kazemian: “Dat God zich over de familie mag ontfermen. We zijn allemaal in de war en kunnen het niet geloven. Het is erg moeilijk…” Norouzi laat een vrouw en twee kinderen na.

Bezig met laden …