voetbalzone

Voetbalminnend Kroatië haalt opgelucht adem na uitspraak van UEFA

Gijs Freriks20 jun 2016, 18:15
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2016, 18:15
Advertentie

De Europese voetbalbond heeft de Kroatische voetbalbond een boete van 100.000 euro opgelegd naar aanleiding van het wangedrag van de supporters tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië (2-2). Daarnaast is het de bond verboden om nog wedstrijdkaarten te verkopen aan de relschoppers.

/

De supporters maakten zich volgens de verklaring schuldig aan het gooien van voorwerpen, het veroorzaken van rellen en racistisch gedrag. Middenvelder Ivan Rakitic vreesde na afloop dat de nationale ploeg gediskwalificeerd zou worden voor het restant van het EK in Frankrijk, maar voetbalminnend Kroatië kan dus opgelucht ademhalen.

Bondscoach Ante Cacic sprak na afloop direct schande van het gedrag van de fans: “Dit zijn geen fans, maar terroristen. Dit is een terroristische daad. Deze mensen zitten nu waarschijnlijk te genieten, maar wij schamen ons. Het is al eerder gebeurd, dit is niet nieuw. Ik ben trots op mijn spelers, want we hebben geprobeerd om te winnen en mijn spelers zullen blijven vechten. What doesn't kill you makes you stronger.”

Bezig met laden …