voetbalzone

Voetbalminnend Tsjechië opnieuw opgeschrikt door zelfmoord voetballer

Gijs Freriks20 mei 2017, 19:00
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2017, 19:00
Advertentie

David Bystron heeft een einde aan zijn leven gemaakt. De centrale verdediger kwam in zijn loopbaan uit voor achtereenvolgens Banik Ostrava, Levski Sofia, Viktoria Plzen, Sigma Olomouc, FC Linth en Schluein Ilanz en is 34 jaar oud geworden.

De dood van de voormalig jeugdinternational van Tsjechië is des te opvallender daar er in april ook al een Tsjechische voetballer zelfmoord pleegde. Frantisek Rajtoral, rechtsback van het Turkse Gaziantepsoor, hing zichzelf op en werd 31 jaar. Voetbalminnend Tsjechië is nu dus opnieuw opgeschrikt door een tragische gebeurtenis.

“Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Na Rajtoral zijn we nu opnieuw een bijzondere voetballer en vriend kwijtgeraakt, die hier bij Viktoria grote successen heeft geboekt”, reageert algemeen directeur Adolf Sádek. “Ik zou deze gelegenheid graag willen aangrijpen om de familie en alle betrokkenen veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijd.”

Bystron speelde aan het begin van zijn loopbaan zeven jaar voor Banik en werd met die club één keer kampioen. Hij pakte later ook met Viktoria Plzen de landstitel en moest zijn loopbaan in 2012 een halt toeroepen toen hij door de FIFA voor twee jaar werd geschorst omdat hij een positieve dopingtest had afgelegd. Het ging daarbij om de synthetische drug methamfetamine (crystal meth).

Bezig met laden …