Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalprominenten spreken schande van penalty Duitsland: ‘Kotsmisselijk’

Laatste update:

Voetbalprominenten snappen niets van de strafschop die Denemarken tegen kreeg in de achtste finalewedstrijd tegen Duitsland. Joachim Andersen beroerde de bal zeer licht met de arm, wat voor arbiter Michael Oliver genoeg was om de bal op de stip te leggen. Kai Havertz zette Duitsland vervolgens op 1-0.

"Veel eerlijker nu dat voetbal", schrijft journalist cynisch Sjoerd Mossou op X. Op datzelfde medium laat ook Kees Kwakman zijn ongenoegen blijken. "Hou toch op met deze penalty's man. Schandalig."

Rik Elfrink snapt evenmin wat van de beslissing van Oliver. "De benzine is goedkoop in Duitsland. Strafschoppen vandaag ook."

Ook Ronald de Boer heeft een uitgesproken mening. "Wat een lachertje dit... Zijn ze nu helemaal gek geworden. Je ziet aan alles dat dit een natuurlijke houding is. Ga maar weer lekker verdedigen met je handen op je rug. Kotsmisselijk word je ervan."

Commentator Jeroen Grueter, die verslag doet van het duel in Signal Iduna Park in Dortmund, vreesde er al voor toen Oliver naar het VAR-scherm werd geroepen. "Als je hier een strafschop voor geeft, kun je er net zo goed mee stoppen."

"Michael Oliver is bij tijd en wijle de twaalfde man bij Duitsland", zei Grueter later onder meer, nadat Joakim Maehle een gele kaart kreeg van de Engelse arbiter.

Alan Shearer schrijft op X: "De handsbalregel is shit." Gary Lineker is het eens met zijn televisie-collega: "Absoluut."

Andersen beleefde misschien wel de ongelukkigste minuten uit zijn carrière. Even daarvoor dacht de verdediger Denemarken op 0-1 te hebben gezet, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens zéér nipt buitenspel.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsjah het is vooral zuur omdat hij eerst buitenspel staat maar hij beroert de bal met de hand dus een terechte strafschop. Ik vind dit geen natuurlijke plaats van de hand.

29 juni 2024 om 23:05
0

In de beweging die ie maakt is dit juist wel een natuurlijke plaats voor hand en arm….

29 juni 2024 om 23:36
0

In het complete bewegende beeld zie je juist wel dat hij z'n hand nog een beetje uitsteekt op het moment dat die bal geschoten wordt.. het kan een reflex zijn, of misschien toch een natuurlijke beweging als gevolg van de stap die hij wil zetten, maar in dit geval vond ik het verdacht genoeg om er een penalty voor te geven.

30 juni 2024 om 00:24
0

De huidige handsbal regel is aan een update toe! Met dit soort beslissingen beïnvloed je de wedstrijd ook namens de kijker. Het is gewoon niet eerlijk om een spannende pot zo te beslissen. De juiste regel zou moeten zijn; is er een natuurlijke beweging van de hand? Maar is er daarbij OOK een duidelijke scoringskans ontnomen of sprake van ernstig spelbederf? Want dat maakt wel degelijk uit, die nuance ontbreekt totaal en maakt dat vele ongelukkige handballen belachelijk voelen. Dus onnatuurlijk + wordt er een duidelijke scoringskans ontnomen (niet slechts bij een onnatuurlijke handsbal zoals de huidige regel). Nu heb je dat de Deen wellicht een iets onnatuurlijke beweging maakt (al wil hij heus niet de bel raken, maar dat doet er niet toe), maar belangrijker; deze touché ontneemt totaal geen mega kans of zorgt ervoor dat een schot op goal geblocked wordt of dusdanig van richting wijzigt dat er een goal wordt ontnomen. Dat zou de basis moeten zijn. Of ernstig spelbederf (bal bewust oppakken haha). Maar een penalty - ook door een handbal - moet je verdienen! Dat zou het uitgangspunt moeten zijn!

29 juni 2024 om 23:07
0

Ik ken de regel niet tot in detail, maar dat hij in eerste instantie buitenspel staat zou toch niet uit moeten maken na een paar nieuwe balcontacten van Duitsers en Denen? Hands kun je geven, maar is ook geen 100% want hij gaat niet met de hand naar de bal. Ik gun het de Duitsers net zo goed als de Denen, maar de Duitsers worden hier naar mijn smaak toch wel bevoordeeld hoor.

29 juni 2024 om 23:13
0

@nec, hij stond zelf niet buitenspel. Zijn teamgenoot wel (met z’n grote teen). En dus terecht afgekeurd.

29 juni 2024 om 23:07
0

Het is juist onnatuurlijk om telkens met je armen tegen je lijf te lopen/verdedigen.

29 juni 2024 om 23:34
0

En toich zie je veel verdedigers dat tegenwoordig in de zestien doen. Ziet er niet uit maar ze willen het risico niet lopen.

De regel is nu raar, door dat gedoe met natuurlijke houding. Vroeger had je gewoon wel of geen bewust hands maar ja, dan heb je ook veel discussies. Niet in dit geval, dan was het geen hands maar wel in andere gevallen.

Het probleem is dat je een regel maakt en die dan ook moet handhaven in situaties waar de verdediger er niks aan kan doen.

30 juni 2024 om 00:58
0

Is al voor de zoveelste keer dat duitsland in het zadel word geholpen de eerste keer was het makelie die een doelpunt van Duitsland goedkeurde terwijl er een grote overtreding werd gemaakt door die Duitse Turk door de speler keihard vanachter in de rug werd geduwd waar iedereen schande van sprak dat makelie niet floot voor de overtreding in de wedstrijd tegen Hongarije waardoor makelie na de tweede wedstrijd die hij leide weer op fouten werd betrapt en daarna te horen kreeg van die Eufa en mafia fifa dat hij naar huis kon en nu alweer een beslissing tegen Denemarken van weer een Engelse referee die een penalty gaf wat in de verste verte geen penalty was dus duitsland weer door toedoen van zo'n ik kan het niet anders zeggen va zo'n corupte mafia eufa fifa refferee het begint echt wel op een grote schandalige korupte rotzooi te lijken ook Nederland is door zo'n s.eerlap van een Engelse refferee genaait door een zuiver doelpunt af te keuren nee dat paste niet in de plannetjes va die corupte bende van de Uefa fifa ende die goal moet afgekeurd worden anders krijgt nederland te veel puntjes het hele Ek in Duitsland is een grote schande en iedereen ziet iedere eerlijke sportma ziet dat ook dit toernooi weer is verkocht door die UEFA Ende Duitsland zal en moet als overwinnaar uit deze ek komen let maar eens op mijn woorden .een grote omgekochte korupte Boeven bende van de UEFA EN DE FIFA.


Voetbal is de laatste jaren echt een leuk spelletje geworden .

De handsregel moet gewoon weer veranderd worden. Zo maakt die regel de sport kapot. Elke verdediger moet nu als een schaatser staan te verdedigen. Deze goedkope penalty’s haat ik vreselijk erg. Zeker als zo een “hockeypenalty” de wedstrijd openbreekt. Dan zapp ik gewoon weg

Om het in het Duits te houden… “zum kotsen”.

Wat een absolute wanvertoning van die Oliver. Rudiger zou ook geel kunnen krijgen voor dat gebruikelijke theater. Die gun je ook bijna iets ergs.

Je moet voor dit soort handsballen gewoon een indirecte vrije trap geven. De straf staat totaal niet in verhouding met het vergrijp. Hij maakt idd hands, maar om ze er dan een vrijwel zeker doelpunt voor kado te doen slaat nergens op.

29 juni 2024 om 23:31
0

Helemaal mee eens. Dit was in mijn ogen ook een overduidelijke handbal, waarvoor helaas een penalty staat. Een indirecte vrije trap zou dan inderdaad een passende straf zijn

29 juni 2024 om 23:46
0

Mooie gedachten, maar helaas is dat praktisch nooit uit te voeren. Wat als die voorzet perfect op maat zou zijn?

30 juni 2024 om 00:56
0

Ja, al zou ik het eigenlijk mooier vinden al je m op de kop van de cirkel mag neerleggen, en dan dat de laatste speler die hem geraakt heeft moet nemen

30 juni 2024 om 06:44
0

Hier ben ik het ook mee eens. Volgens de regels zal dit vast hands zijn, maar de straf is nu zoveel maal groter dan het vergrijp, en omdat het dan in de '16' wijst de scheids direct naar de stip. Allemaal volgens de regels, maar een indirecte vrije trap 'voelt' veel eerlijker. Er wordt tenslotte geen goal ontnomen, maar vervolgens wel een cadeau gedaan.

Voortaan moet je als speler gewoon bewust de armen van je tegenstander opzoeken om een penalty mee te krijgen.. geen woorden voor wat een goedkope penalty.

De penalty zelf had overigens niet mogen tellen. Een penalty moet geschoten worden vanuit een vloeiende beweging, maar Havertz stond gewoon stil en deed eigenlijk 2x een aanloop, zou je kunnen zeggen.

29 juni 2024 om 23:36
0

Dat leek er wel op. Dan had ie overnieuw genomen moeten worden.

Maar ook daar is de regel vaag, de speler mag vertragen in zijn aanloop maar niet volledig tot stilstand komen. Alleen de VAR kan zien of de speler echt helemaal stil stond.

29 juni 2024 om 23:44
0

Havertz stond natuurlijk niet stil, hij bewoog wel even heel traag.

30 juni 2024 om 00:07
0

Havertz stond volledig stil

30 juni 2024 om 00:22
0

Ik ben sowieso klaar met die achterlijke aanloopjes. Lewa doet dat ook. Maar als de keeper daarna een seconden te vroeg van ze lijn komt, moet de strafschop opnieuw

Uefa maffia, discutabele beslissingen deze wedstrijd. Allemaal in voordeel van de duitsers.

29 juni 2024 om 23:37
0

Nee hoor, de eerste goal van dutisland werd afgekeurd. De goal van Wirtz ook wegens buitenspel maar heb het beeld nooit meer te zien gekregen waaruti dat bleek.

Het is niet de VAR of scheidsrechter maar de FIFA regels. Terug naar aangeschoten hands geen strafschop.

29 juni 2024 om 23:38
0

Dat kan, alleen krijg je dan andere discussies namelijk is het aangeschoten hands of bewoog de arm. Al decennia hebben we discussies over hands, elke keer veranderen ze de regels en hebben we andere discussies.

Ik ben duitser en heb tegen mijn zoon gezegd: dit is absolute bullshit. Dit gaat helemaal nergens meer over. Laten wij als Duitsers dan maar zeggen, we hebben 1-0 gewonnen (Musiala) en klaar

Beetje hypocriet, want kan mij heel goed voorstellen dat als Oranje hem dinsdag in dezelfde situatie niet zou krijgen er ineens een andere mening heerst... Hands is hands... Lullig, en ik had m denk ik niet gegeven, maar ik ben (gelukkig) geen ref op het EK2024.;

29 juni 2024 om 23:39
0

De scheids gaf hem niet, die had niks gezien. De VAR greep in. Als een scheids naar het beeld moet kijken van de VAR en hij ziet hands, dan geeft ie gewoon een penalty. Doen ze allemaal.

Deze regels gelden voor alle ploegen, dus ook voor de Duitsers. Het ligt aan de regels hoe zuur het ook is.

Ik begrijp de verontwaardiging niet. Deze regel -hoe belachelijk ik ‘m zelf ook vind - bestaat alweer enige tijd toch? Hands in de 16 (tenzij langs het lichaam) = penalty. Spelers moeten zich in heel onnatuurlijke houdingen voortbewegen om maar geen zo goed als zekere tegendoelpunt weg te geven. In dit geval zie ik dit niet als een doelbewuste actie van Andersen, maar we hebben helaas te maken met regelneu… eh, makers.

Schandalig inderdaad. Je kan hier nooit een pingel voor geven. Ik was in de veronderstelling dat de regel juist is veranderd was in ‘hand moet naar de bal gaan’ ipv bal naar de hand, de hand was daar al, dus pure onzin.

30 juni 2024 om 00:46
0

Volgens mij was je veronderstelling dan gewoon niet correct. De regel is tegenwoordig dat de hand langs het lichaam moet zijn. Een bal op een uitgestoken arm, is hands. En dan spreekt de foto in de tweet bij dit artikel voor zich. De arm is vrij ver uitgestoken. De VAR en de scheidsrechter kunnen niet anders. Het is alleen heel frustrerend dat zo'n enorm lichte overtreding, meteen met een penalty bestraft moet worden die praktisch de hele wedstrijd bepaalt. Maar dat is nou eenmaal een van de grote tekortkomingen in de voetbalspelregels. Ze zouden daarvoor eens wat meer naar andere sporten moeten kijken en de regels wat veranderen.

30 juni 2024 om 02:22
0

Het is toch belachelijk dat verdedigers moeten verdedigen als die poppetjes van een voetbal tafel Wat een heel onnatuurlijke houding is bewegen met je arm langs je lichaam ga maar eens proberen te hardlopen zo of te springen.

Het zullen de regels wel zijn maar het blijft zuur om hier een penalty voor te geven.

Inderdaad, heel soft. Een kleiner land zou hem niet krijgen denk ik. Reken maar dat ze hem bij Roemenië gewoon laten lopen.

Arm is uitgestoken, niet langs het lichaam en verandert de richting van de bal. Lijkt me toch duidelijk een penalty?

Waarom is er totaal geen controversie over die genomen strafschop van Havertz, net zoals Lewandowski die dat ook doet. Hij stopt letterlijk gewoon tijdens zijn aanloop, kijkt naar de keeper en schiet hem dan in. Toch bizar voor woorden dat niemand ingrijpt en hem afkeurt zodat die hem met een normale aanloop moet nemen. Maar bij keepers doen ze al moeilijk en kijken ze met VAR erbij of die voet op de lijn staat. Zelfs 1 centimeter buiten die lijn moet die opnieuw genomen worden. Maar penaltynemers mogen lekker volledig stil staan tijdens een aanloop. Of scheidsrechters zijn echt blind of die regel wordt totaal genegeerd dat je hem met een vloeiende beweging moet nemen. En ik neig naar dat tweede omdat dit al zo vaak gebeurd.

30 juni 2024 om 22:52
0

De regels zeggen niets van een voeiende beweging

Kijken hoe men zal reageren als hetzelfde bij Oranje gebeurt. Als men het oneerlijk vind moet men het altijd aankaarten en niet nu het een ander land betreft. Dat is waar ik mij aan erger. Alleen roepen wanneer het in je straatje pasft

Vanuit Deens perspectief snap ik de ophef wel. Het voelt erg onrechtvaardig, eerst een goal afgekeurd, direct daarna een discutabele penalty.

Maar ik begrijp de beslissing van de scheids ook wel. Ik denk niet dat er een 'duitsland moet ten koste van alles doorgaan' idee achter zit.

30 juni 2024 om 00:54
0

Het zit hem ook een beetje in de inconsistentie. De VAR keurt op twee millimeter een doelpunt af vanwege buitenspel, de VAR geeft (indirect) een penalty voor een bal die 4 graden van richting verandert nadat hij een hand raakt... maar als Havertz vervolgens overduidelijk stil staat in zijn aanloop, dan kijkt de VAR toevallig even de andere kant uit. Het is op zich prima als een VAR of scheidstrechter streng de regels volgt, maar dan moet je dat wel twee kanten op doen.

Voetbalprominenten spreken schande… mossau, jeroen grueter, serieus voetbalprominenten?🤣

Wat ik net zo erg vind is dat een Deense speler geel kreeg bij een luchtduel waarbij hij het hoofd van de Duitse speler raakte. Kom op zeg. Bij een luchtduel kan dat gebeuren. Waar ik ook niemand over hoor is dat Havertz bij het nemen van de penalty compleet stilstond halverwege. Zowel scheids als de VAR die niet ingreep en zelfs geen enkele Deense speler die protesteerde. Als je als Deen al klaagt over de beslissing van de gegeven strafschop, dien iig hier ook een protest over in.

Het zijn gewoon de regels, die angepast moesten worden.
Kotsmisselijk word ik vooral van voetbal-"prominenten" die dan wel juichen als diezelfde regels voor hun eigen elftal dan wel goed uitpakken

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren