voetbalzone

'Voetbalsport niet meer op Olympische Spelen’

26 mrt 2009, 08:40
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2009, 08:40
Advertentie
Het wereldantidopingbureau WADA heeft een duidelijke waarschuwing afgegeven aan de wereldvoetbalbond FIFA. "De sport kan uit het Olympische programma worden gehaald", zei algemeen secretaris David Howman tegen de BBC. Hiermee reageert het WADA op het besluit van de Europese voetbalbond UEFA en de FIFA om tegen de invoering van de ‘whereabouts’-regels te stemmen.

Voetballers moeten, net als andere topsporters, via de whereabouts laten weten waar ze op welk moment verblijven. De Europese en mondiale bond zijn echter van mening dat voetballers als onderdeel van een team moeten worden gezien en niet als individuele sporters, zoals wielrenners en atleten. Voetballers zijn zes dagen per week in het stadion beschikbaar voor dopingcontroles.

Het WADA wees de voetbalbonden erop dat de strijd tegen doping en de middelen die daarvoor worden gebruikt, niet door het WADA worden bepaald. “Dit staat ook in een clausule in het IOC-handboek. Het valt onder de jurisprudentie van het IOC, niet onder die van ons”, zo benadrukte het bestuurslid van het wereldantidopingbureau.
Bezig met laden …