voetbalzone

Voetbalsprookje in Italië wordt werkelijkheid met promotie naar Serie A

Bart Kruyt28 apr 2015, 22:47
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2015, 22:47
Advertentie

In Italië is dinsdagavond geschiedenis geschreven door Carpi. De bescheiden club staat al een tijdje bovenaan in de Serie B en verzekerde zich in de thuiswedstrijd tegen Bari door een 0-0 gelijkspel van promotie. Carpi zal volgend seizoen voor het eerst in de Serie A actief zijn.

Voor Carpi is een sprookje werkelijkheid geworden. De club werd in 1909 opgericht en pendelde jarenlang tussen de Serie C en Serie D, tot het in 2000 failliet ging. Er werd vervolgens direct een nieuwe club opgericht, die langzaam maar zeker opklom. In 2013 promoveerde Carpi naar de Serie B en nu gaat de ploeg van Fabrizio Castori dus door naar het hoogste niveau.

Carpi speelt zijn thuiswedstrijden in Stadio Sandro Cabassi, waar nog geen 5000 toeschouwers in kunnen. In februari werd nog beweerd dat Claudio Lotito (topman bij de Italiaanse voetbalbond en tevens eigenaar van Lazio) wedstrijden wilde fixen, zodat de bescheiden club niet zou promoveren. Lotito vindt Carpi niet interessant genoeg voor de Serie A, maar de voetbaldreumes zal volgend seizoen toch echt op het hoogste niveau actief zijn.

Bezig met laden …