voetbalzone

Voetbalwereld staat stil bij rampzalige aardbeving Marokko; interland uitgesteld

Jan Hoeksema09 sep 2023, 14:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:12
Advertentie

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een zware aardbeving plaatsgevonden in Marokko. Hierbij zijn honderden mensen om het leven gekomen of gewond geraakt. Daarnaast is er veel schade aan gebouwen of zijn deze ingestort. Vanuit verschillende hoeken in de voetbalwereld wordt stilgestaan bij de ramp, onder meer door de KNVB en FC Barcelona. Ondertussen heeft de Marokkaanse voetbalbond bekendgemaakt dat de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Liberia die zaterdagavond gepland stond, is uitgesteld.

De Nederlandse voetbalbond reageert zaterdagochtend op de gebeurtenissen. "Vreselijke berichten uit Marokko. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, families en reddingswerkers die getroffen zijn door de zware aardbeving. Heel veel sterkte gewenst.", zo valt er te lezen op de sociale media van de KNVB. Ook de Keuken Kampioen Divisie wenst de mensen in Marokko veel sterkte toe.

In het buitenland wordt massaal gereageerd op de aardbeving. Barcelona schrijft: "Vanuit FC Barcelona uiten we onze volledige solidariteit en kracht aan de slachtoffers van de aardbeving die Marokko heeft getroffen." De Spaanse voetbalbond RFEF heeft daarnaast al bekendgemaakt dat voorafgaand aan de wedstrijden in de komende speelronde van het eerste en tweede niveau van Spanje een minuut stilte gehouden zal worden.

Real Madrid bracht vrijdagochtend een statement naar buiten. Daarin valt te lezen dat de club 'zijn diepste solidariteit uit met de slachtoffers van de aardbeving in Marokko de afgelopen uren'. Ook de Turkse topclub Galatasaray heeft zijn medelijden richting Marokko geuit. "Onze gedachten gaan uit naar degenen die zijn getroffen door de aardbeving in Marokko."

Wedstrijd tegen Liberia
Zaterdagavond zou het Marokkaanse voetbalelftal in Agadir om 21:00 uur aftrappen tegen Liberia. Dat duel is vanzelfsprekend uitgesteld. "De RMFF (Marokkaanse voetbalbond, red.) maakt bekend dat de wedstrijd van deze zaterdag op een later moment gespeeld zal worden. Dit besluit is genomen in overleg met de Confederation of African Football (CAF). De nationale voetbalfamilie zendt zijn oprechte condoleances en sympathie aan de families van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel toe", is er te lezen op de website van de Marokkaanse voetbalbond.

Bezig met laden …