voetbalzone

Vogts: ‘Een stunt zit er voor Azerbeidzjan niet in tegen Duitsland’

Erik van Dam06 sep 2010, 15:10
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 15:10
Advertentie

Berti Vogts heeft nog voor er een bal getrapt is tussen Azerbeidzjan en Duitsland de hoop op een goede afloop al opgegeven. De 63-jarige bondscoach, die in het verleden zelf bijna een decennium aan het roer van Die Mannschaft stond, acht zijn Azerbeidzjanen niet sterk genoeg om ook maar een klein resultaat uit het vuur te slepen tegen de nummer drie van het WK.

/

Vogts leidde Duitsland als Bundestrainer in 1996 naar de Europese titel. Hij is sinds april 2008 werkzaam in Azerbeidzjan, nadat hij ook functies had in Koeweit, Schotland en Nigeria. “Ik voel me soms meer ontwikkelingswerker dan trainer”, zegt hij in de aanloop naar de confrontatie met zijn vaderland. “Toch hebben we de laatste jaren de nodige progressie gemaakt. Sinds mijn komst zijn we op de wereldranglijst van de 147e naar de 105e plaats gestegen.”

“Over vier, vijf jaar kunnen we misschien aansluiting vinden met de Europese middenmoot. Maar meer zit er voor Azerbeidzjan echt niet in. Duitsland heeft momenteel de beste ploeg van de wereld. Geen team is beter in balans.” Duitsland begon vrijdag aan de EK-kwalificatie met een nipte zege op België (0-1). In dezelfde groep won Turkije met 3-0 in en tegen Kazachstan. De nieuwe ploeg van bondscoach Guus Hiddink speelt dinsdagavond thuis tegen België.

Bezig met laden …