voetbalzone

Vogts na persconferentie aangevallen met toiletpapier en gieter

Erik van Dam05 jun 2011, 20:49
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2011, 20:49
Advertentie

Berti Vogts is nu al drie jaar in dienst als bondscoach van Azerbeidzjan, maar maakte zondagochtend wel een heel apart tafereel mee. De ervaren Duitser stond twee dagen ná de 2-1 nederlaag tegen Kazachstan en twee dagen vóór de ontmoeting met zijn thuisland de pers te woord in Baku. Na afloop van de persconferentie moest de bondscoach het ontgelden.

/

Volgens diverse Duitse media was de persconferentie al een verhit onderonsje, daar diverse journalisten het Vogts kwalijk namen dat hij hun land niet naar de zege had weten te brengen tegen de Kazakken. Door de vierde nederlaag in vijf wedstrijden kan Azerbeidzjan het EK wel definitief vergeten, al was het voordien ook al zeer onzeker gezien de aanwezigheid van landen als Duitsland, België en Turkije.

Na de 'uitdagende' vraag van een journalist, hoe lang Vogts nog in Azerbeidzjan dacht te kunnen blijven, antwoordde de gelouterde coach gevat: “Er gaat om vier uur vanmiddag een vliegtuig via Istanbul naar Duitsland. Als de bondsvoorzitter het me vraagt, zal ik die pakken.” Het kwam hem op applaus van de helft van de aanwezigen te staan, maar de rest kon het niet waarderen. Bij het verlaten van de persruimte wachtten zes of zeven verslaggevers Vogts op om hun boosheid te uiten.

Daarbij gooiden zij met rollen toiletpapier en zelfs een rode gieter naar de Duitser, melden bronnen. Dat laatste werd waarschijnlijk aangewend omdat er niets beters voorhanden was. Uiteindelijk moest de beveiliging eraan te pas komen om Vogts weer veilig uit de ruimte te krijgen. De ervaren bondscoach twijfelt nog of hij aangifte moet doen tegen de verslaggevers.

Bezig met laden …