voetbalzone

Volendam-trainer Kruys vindt Dordrecht ‘een heel zware loting voor ons’

Peter Nusselder24 sep 2010, 11:18
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 11:18
Advertentie

Trainer Gert Kruys van FC Volendam heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de bekerloting, die zijn huidige werkgever koppelde aan zijn oude club FC Dordrecht. “Hoewel ik het heel leuk vind om terug te keren op de Krommedijk, is het wel een heel zware loting voor ons”, vertelt Kruys vrijdag. “Tegen NEC stoot FC Dordrecht een Eredivisieclub uit het toernooi. Dus tegen ons belooft het een mooi duel te worden.”

De oefenmeester was door zijn echtgenote al voorbereid op de saillante ontmoeting. “Voordat de loting begon zei mijn vrouw al: ‘Je zal wel tegen Dordrecht moeten spelen.’ Die had er al een voorgevoel van. Ik had zelf op een thuiswedstrijd gehoopt tegen een wat mindere tegenstander. Nu komt dit eruit rollen. Maar aan de andere kant vind ik het wel leuk om weer op de Krommedijk te zijn”, aldus Kruys tegenover RTV Rijnmond.

Onder leiding van de nieuwe trainer draait Volendam in de top van de Jupiler League mee. “Het draait goed bij ons, maar het spel moet nog veel beter”, vindt Kruys. “Maar Volendam is wel een heel aparte club, heel leuk dit nieuwe avontuur. Het is een wereld op zich in Volendam, met veel publiek, vrijwilligers en een eigen taaltje.”

Bezig met laden …