voetbalzone

‘Volgend seizoen bij Ajax begint het misschien pas echt voor Zivkovic’

Peter Nusselder18 mrt 2014, 09:11
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2014, 09:11
Advertentie

Hoewel Richairo Zivkovic niets wil weten van een aanpassingsperiode en hij er nu al van uitgaat dat hij de nieuwe topscorer van Ajax wordt, heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars geduld met de jeugdige aanvaller van FC Groningen, die komende zomer de overstap zal maken naar Amsterdam.

voetbalzone

Volgens Overmars heeft Zivkovic dit seizoen in het shirt van Groningen al laten zien wat hij zoal in huis heeft. Dat wil echter nog niet zeggen dat de zeventienjarige spits klaar is voor het grote werk. “Hij kan doelpunten maken, maar nu komt de volgende stap”, benadrukt de beleidsbepaler in gesprek met Ajax TV. “Hij is jong, komt bij een grote club en er komt een belangrijke fase aan in zijn carrière”, weet Overmars.

“Volgend seizoen begint het misschien pas echt voor hem”, vervolgt Overmars, die laat weten dat Ajax geen haast heeft met Zivkovic en dat de jeugdinternational de gelegenheid krijgt om zich in alle rust verder te ontwikkelen. “Je moet hem de tijd geven, dat is misschien wel het belangrijkste. Als je zeventien, achttien jaar bent, moet je niet een te groot verwachtingspatroon creëren.” Ajax betaalt ongeveer 2,5 miljoen euro voor de talentvolle aanvaller.

Bezig met laden …