voetbalzone

Volgende Barça-aankoop uit onvrede: ‘Hij is niet blij met de situatie’

Dominic Mostert12 okt 2018, 12:32
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2018, 12:32
Advertentie

Zijn stap naar Barcelona is nog niet geworden wat Malcom ervan had gehoopt. De van Girondins Bordeaux overgekomen aanvaller kwam tot dusver tot slechts twee invalbeurten voor de Spaanse grootmacht. Volgens zijn zaakwaarnemer Junior Minguella baalt Malcom van de situatie, maar is hij vastberaden om zijn waarde aan te tonen.

In juli was Malcom een van de meest besproken voetballers ter wereld. De Braziliaan leek Girondins Bordeaux te verlaten voor AS Roma, maar Barcelona kwam te elfder ure tussenbeide. Voor een bedrag van 41 miljoen euro, dat nog kan oplopen tot 42 miljoen, sloeg Barça uiteindelijk toe. De verwachtingen waren hooggespannen na de transfersoap, maar trainer Ernesto Valverde liet hem in totaal maar 27 minuten spelen in LaLiga.

Op 25 augustus kwam Malcom zeven minuten in actie tegen Real Valladolid (0-1 zege); op 26 september deed hij twintig minuten mee tijdens de 2-1 nederlaag tegen Leganés. Scoren deed de 21-jarige aankoop nog niet voor zijn nieuwe club. "Iedere speler moet zich aanpassen en heeft speelminuten nodig om zijn waarde te bewijzen", benadrukt zaakwaarnemer Junior Minguella bij RAC1. "Die heeft hij nog niet gekregen, maar hij zal zich bewijzen wanneer hij wel speelt."

"Malcom is niet blij met de situatie, maar hij is gefocust en erg gemotiveerd", concludeert de belangenbehartiger. De reactie van het kamp-Malcom volgt na een Instagram-post van medeaanwinst Arturo Vidal, die met de quote 'het heeft geen zin om in gevecht te gaan met een Judas, zij hangen zichzelf uiteindelijk op' ogenschijnlijk doelde op Valverde. De middenvelder is net als Malcom ontevreden over zijn speeltijd, maar ontkende dat hij daarop doelde. Technisch directeur Pep Segura interpreteerde het wel op die manier.

Bezig met laden …