voetbalzone

Volgende Premier League-clubs tonen interesse in makkelijk scorende Piroe

Jordi Tomasowa02 jul 2023, 15:49
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2023, 15:49
Advertentie

Joël Piroe heeft zich onder meer bij Everton in de kijker gespeeld, zo meldt Voetbal International. De Nederlandse spits van Swansea City staat naar verluidt ook op het lijstje van Nottingham Forest. Piroe liet de afgelopen twee seizoenen indrukwekkende cijfers noteren bij the Swans en kan deze zomer mogelijk een fraaie stap omhoog maken.

Piroe maakte in de zomer van 2021 voor 1,17 miljoen euro de overstap van PSV naar Swansea. In zijn eerste seizoen in de Championship kwam de 23-jarige spits tot 24 goals in 47 officiële duels. In het afgelopen seizoen noteerde hij 20 doelpunten in 45 wedstrijden. De aanvaller heeft zich met zijn vele goals in de belangstelling van Everton en Nottingham gespeeld.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde afgelopen woensdag dat Leicester City ook in de markt voor Piroe is. Volgens Elfrink hebben the Foxes zelfs al een bod van tussen de vijf en tien miljoen euro bij Swansea neergelegd. Salernita, de nummer vijftien van het afgelopen seizoen in de Serie A, zou eveneens interesse in de diensten van Piroe hebben.

De Nederlander beschikt bij Swansea nog maar over een contract tot medio 2024, waardoor de club hem deze zomer moet verkopen om nog een substantieel bedrag aan hem over te houden. Manager Michael Duff sluit een vertrek van zijn spits in ieder geval niet uit. “Het voetbal blijft ook een zakenwereld”, zei hij tegenover The Liverpool Echo. “Zo zit de voedselketen in elkaar. Als de goede aanbiedingen binnenkomen, dan zullen de spelers vertrekken.”

Bezig met laden …