voetbalzone

Volgende transfersoap bij Man City: international wordt nu toch gekeurd

Bart Kruyt17 jul 2015, 15:39
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2015, 15:39
Advertentie

De transfersoap rondom Raheem Sterling is nog maar net afgelopen, of Manchester City is alweer verwikkeld in een nieuwe transfersoap. Fabian Delph leek vorige week al op weg naar de afgetreden landskampioen, maar maakte vervolgens op de officiële website van Aston Villa bekend dat hij in Birmingham zou blijven. Nu ziet het er echter naar uit dat Delph alsnog naar City zal vertrekken.

voetbalzone

Op Twitter verscheen vrijdagmiddag een foto, waarop te zien was dat de Engels international het ziekenhuis van Manchester in wandelde. De BBC meldt nu dat Delph alsnog medisch wordt gekeurd door City en dat zijn transfer waarschijnlijk snel zal worden afgerond. De middenvelder verlengde in januari nog zijn contract bij Villa, maar in deze verbintenis zit een clausule, waardoor hij voor een bedrag van zo'n elf miljoen euro naar een club die Europees voetbal speelde kan verkassen.

City zal dit bedrag op tafel leggen en na Sterling dus een tweede homegrown player binnenhalen. Het is niet bekend waarom de 25-jarige Delph opeens op andere gedachten is gebracht; mogelijk heeft dit te maken met het aanstaande vertrek van topspits Christian Benteke naar Liverpool. De gevallen topclub zal liefst 46,5 miljoen euro gaan betalen voor de sterspeler van Villa.


Bezig met laden …