voetbalzone

'Volgens mij was Arjen nog steeds een beetje geïrriteerd'

Matthijs van Laar24 okt 2013, 12:25
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2013, 12:25
Advertentie
/

Arjen Robben werd afgelopen weekend publiekelijk te kijk gezet door Josep Guardiola. De Nederlander wilde in het competitieduel met Mainz 05 een strafschop opeisen, maar kreeg van de kant te horen dat hij de bal aan Thomas Müller moest laten. Woensdagavond, in het Champions League-treffen met Viktoria Plzen, leek Robben wél aan te mogen leggen van elf meter. Hij weigerde echter.

De vleugelaanvaller werd na 23 minuten spelen tegen het gras gewerkt in de zestien en kreeg van Guardiola dit keer wel groen licht. “Ik wilde dat Arjen de penalty zou nemen”, zei de Spaanse oefenmeester na afloop van de 5-0 overwinning op de Tsjechen. “Maar de spelers mogen dat ook zelf bepalen. Franck nam ‘m uiteindelijk en scoorde. Ik hou ervan als spelers de moed hebben om achter de bal te gaan staan.”

De uitlatingen zijn in het licht van de gebeurtenissen van afgelopen weekend op z’n minst opmerkelijk. Guardiola wil er echter niet al te veel waarde aan hechten. “De hele ploeg en de coach wilden graag dat hij de penalty zou nemen, maar hij wilde zelf niet. Dat is oké. Volgens mij was Arjen nog steeds een beetje geïrriteerd, maar dat is niet per se een slecht teken”, aldus Guardiola.

Bezig met laden …