voetbalzone

Volksheld Krankl duikt op bij LASK Linz

23 mrt 2009, 20:28
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2009, 20:28
Advertentie
Hans Krankl keert terug in de voetballerij. De voormalig bondscoach is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van LASK Linz waar hij Klaus Lindenberger opvolgt, die afgelopen zaterdag zijn ontslag indiende. Krankl zal de taak op zich krijgen om de bedroevende resultaten van de afgelopen weken weer enigszins op te vijzelen.

De voormalig aanvaller (56) wordt in Oostenrijk beschouwd als de beste voetballer die het land ooit heeft voorgebracht. Zo werd hij vijf keer tot Voetballer van het Jaar uitgeroepen en werd hij in dienst van Barcelona topscorer van de Primera División. In totaal speelde de volksheld 69 interlands (waaronder de WK’s in ’78 en ’82), waarin hij 34 keer het doel wist te vinden. Ook heeft Krankl het doelpuntenrecord in de Oostenrijkse Bundesliga op zijn naam staan, door in het seizoen 1977/78 41 keer te scoren.

Krankl werd drieënhalf jaar ontslagen als bondscoach van Oostenrijk, nadat hij zich niet wist te plaatsen voor het Wereldkampioenschap van 2006 in Duitsland. Na zijn ontslag nam de trainer even afscheid van de voetballerij, maar nu keert hij weer terug. In Linz zal Krankl orde op zaken moeten stellen, aangezien de club de achtste positie in de Bundesliga bezet, na negen nederlagen in de laatste dertien duels.
Bezig met laden …