voetbalzone

Volwassen PSV revancheert zich: 'Lijkt heel makkelijk, maar zo is het niet’

Daniel Cabot Kerkdijk04 okt 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2013, 00:00
Advertentie

PSV heeft zich in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League hersteld van de uitglijder thuis tegen Ludogorets Razgrad. Het won in Oekraïne met 0-2 van Chornomorets Odessa. De doelpunten kwamen op naam van Memphis Depay en Florian Jozefzoon. Phillip Cocu deelde een compliment uit aan zijn ploeg. "Ze hebben een volwassen wedstrijd gespeeld.”

“Ze hebben als team gestreden voor een goed resultaat. Dat is gelukt”, vertelde Cocu, die echter ook zag dat het spel na rust minder werd. "We waren lang in balbezit en konden ook een aantal goede kansen creëren tegen een toch wel lastige ploeg. Die openingstreffer van Memphis Depay gaf ons extra kracht. Het was niet groots meer. We kwamen een beetje onder druk, maar bleven goed overeind. Ik ben zeer tevreden met deze overwinning en met de drie punten.''

Stijn Schaars wist precies waarom PSV de tweede groepswedstrijd in de Europa League wel wist te winnen. “Het begint allemaal met de bereidheid om te willen werken. Dit moet je elke wedstrijd kunnen brengen. Dat lijkt altijd heel makkelijk, maar zo is het niet. Het overkomt elke ploeg wel eens dat er zo'n wedstrijd als tegen Ludogorets tussen zit.” De 0-1 van Depay mocht er zeker zijn. "Ik ben altijd blij als ik scoor, en dan maakt het niet uit hoe je hem maakt, maar dit is extra lekker. Hij zat er goed in", vertelde de aanvaller over zijn afstandschot.

Bezig met laden …