voetbalzone

‘Vond het vooral vervelend voor Velthuizen, hij keepte een prima wedstrijd’

Peter Nusselder05 aug 2013, 12:04
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2013, 12:04
Advertentie

Vitesse won zondag de eerste wedstrijd in de Eredivisie met 3-1 van Heracles Almelo en de score werd geopend door Kelvin Leerdam. Waar de van Feyenoord overgekomen Leerdam in Rotterdam vooral als vleugelverdediger werd ingezet, heeft Peter Bosz een andere rol voor hem in gedachten.

/

De trainer van Vitesse ziet in Leerdam meer een middenvelder en in die hoedanigheid was de voormalig jeugdinternational ook doeltreffend. In de slotfase liet Leerdam zien dat hij met verdedigen meer moeite heeft dan met scoren, want bij de tegentreffer van Matthew Amoah ging hij ernstig in de fout. De overwinning van de Arnhemmers kwam niet in gevaar, maar Leerdam baalde wel van zijn blunder.

“Ik vond het vooral vervelend voor Velthuizen. Hij keepte een prima wedstrijd. Door een fout van mij moest hij toch een tegendoelpunt toestaan”, vertelt de middenvelder aan het ANP. Leerdam was ook verder kritisch op zichzelf, ondanks het doelpunt dat hij maakte. “Na Heracles staat de teller op één, maar dat hadden er meer moeten zijn, want ik heb twee mooie kansen verprutst”, gaf Leerdam ruiterlijk toe.

Bezig met laden …