voetbalzone

Vonlanthen en Nelisse gouden wissels Adriaanse

27 sep 2008, 20:05
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2008, 20:05
Advertentie
Robin Nelisse is lang niet altijd verzekerd van een basisplaats bij Red Bull Salzburg, maar dat de spits van waarde kan zijn heeft hij inmiddels wel bewezen. De voormalig aanvaller van FC Utrecht, die een kwartier voor tijd in de ploeg werd gebracht, was beslissend in de wedstrijd tegen Mattersburg: 1-2. Salzburg, met Barry Opdam in de basis, behoudt hierdoor de aansluiting bij de top.

De manschappen van Co Adriaanse hadden het verrassend moeilijk met Mattersburg, dat dit seizoen toch niet opvalt vanwege bijzonder goede prestaties. De ploeg verloor zeven van de tien competitiewedstrijden en staat hierdoor op een achtste plek in de Oostenrijkse Bundesliga. Desondanks nam de formatie brutaal de leiding. Ilco Naumoski opende na acht minuten voetbal de score.

Salzburg ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond geen weg door de Mattersburgse defensie. Adriaanse bracht Johan Vonlanthen in de ploeg, en zag de jonge Zwitser na een uur spelen gelijk maken. Tien minuten na deze treffer zorgde Adriaanse voor een tweede gouden wissel, door Nelisse in te brengen. Hij zorgde acht minuten voor tijd voor de eindstand: 1-2.
Bezig met laden …