voetbalzone

‘Voor de hoofdtrainer is het beter dat Ziyech hier vertrokken is’

Bart Kruyt12 sep 2016, 09:23
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2016, 09:23
Advertentie

Bij FC Twente draaide alles om Hakim Ziyech, maar toch is men in Enschede ervan overtuigd dat het vertrek van de middenvelder naar Ajax het beste is geweest voor alle partijen. Twente kon het geld goed gebruiken, Ziyech kan in Amsterdam een volgende stap in zijn ontwikkeling zetten en René Hake hoeft zich niet langer druk te maken over de grillen van zijn sterspeler.

/

Volgens Kamohelo Mokotjo is het vertrek van Ziyech goed voor de autoriteit van Hake. Het is een publiek geheim dat Ziyech niet zo’n hechte band had met de hoofdtrainer van Twente. “Voor de jonge spelers en met name voor de coach is het beter dat Hakim vertrokken is”, zei Mokotjo met een veelzeggende grijns tegen De Telegraaf.

“Ik denk dat we nu nog meer een team zijn, met leergierige spelers”, vervolgde de Zuid-Afrikaan. “De trainer kan beter werken met jonge spelers, omdat ze willen leren en beter luisteren. Hakim is Hakim en ik vind het heel begrijpelijk dat hij af en toe gefrustreerd raakte.” Twente begon het tijdperk zonder Ziyech zaterdag met een nederlaag bij sc Heerenveen.

Bezig met laden …