voetbalzone

‘Voor de wereld was het niet mooi, maar voor mij was het een goed jaar’

Gijs Freriks01 jan 2016, 21:10
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 21:10
Advertentie

Liverpool hoopt het nieuwe jaar zaterdag te beginnen met een driepunter. The Reds gaan op bezoek bij West Ham United en Jürgen Klopp sprak vrijdag op de persconferentie van ‘een belangrijke wedstrijd’: “Dit soort duels moet je winnen. Het wordt lastig. Als je uitgaat van een makkelijke wedstrijd, dan wordt het nooit makkelijk”, zo werd de Duitser geciteerd door de Liverpool Echo.

voetbalzone

“Het doel voor 2016 is om meer punten te halen dan vorig jaar en om zo ver mogelijk te komen in de bekertoernooien, dat is wat we willen. We willen succesvol zijn”, aldus Klopp. “2015 was voor mij persoonlijk een mooi jaar. Ik heb de langste vakantie in mijn leven gehad. En dit is tevens mijn grootste uitdaging! Ik ben verhuisd naar een ander land, dat is mooi.”

“Voor de wereld is het misschien geen mooi jaar geweest, maar persoonlijk was het wel goed”, vervolgt de coach, die ook nog werd geconfronteerd met een opmerking van Sam Allardyce. De coach van Sunderland noemde hem woensdagavond een ‘soft German’, omdat Klopp boos was over een overtreding van Jeremain Lens op Mamadou Sakho.

Klopp moest hard lachen toen een journalist de opmerking van Allardyce aanhaalde; “Het is echt geen probleem. Veel mensen zeggen dingen over mij. Geen probleem. Soft German? Het is wel de eerste keer dat iemand zoiets over mij heeft gezegd. Ik had overigens geen problemen met dug-out van Sunderland. Meer heb ik er niet over te zeggen”, aldus Klopp.

Bezig met laden …