voetbalzone

'Voor een 22-jarige jongen is het Midden-Oosten geen gebruikelijke stap'

Bart Kruyt26 jun 2015, 08:00
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2015, 08:00
Advertentie

Adnane Tighadouini heeft om bedenktijd gevraagd aan Baniyas SC, een middenmoter uit de hoogste afdeling van de Verenigde Arabische Emiraten. De smaakmaker van NAC Breda heeft de mogelijkheid om zich in het Midden-Oosten binnen drie jaar financieel onafhankelijk te voetballen, maar heeft nog niet besloten of hij nu al de overstap naar 'de zandbak' wil gaan maken.

voetbalzone

Tighadouini ontbrak donderdag op de eerste training van NAC en verblijft momenteel met zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij heeft een 'duizelingwekkende' aanbieding van Baniyas op zak. "Maar voor een 22-jarige jongen is het Midden-Oosten geen gebruikelijke stap", zegt Tighadouini tegen De Telegraaf. "Ik wil er over nadenken wat ik nu echt wil: een goede carrièrestap maken of me in recordtijd binnen voetballen."

Tighadouini wilde graag aan de slag bij een club uit de traditionele top drie, maar de interesse bleef uit. Daarop besloot hij zijn opties te verkennen. Als vervanger van de aanvaller wordt in Breda de naam van Danny Verbeek genoemd: de aanvaller, ex-NAC, is eigendom van Standard Luik, maar speelde vorig jaar al op huurbasis voor FC Utrecht.

Bezig met laden …