voetbalzone

‘Voor een voetballer als Di María is het altijd lastig om constant te spelen’

Peter Nusselder09 mrt 2015, 11:39
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2015, 11:39
Advertentie

Na een stormachtig begin laat Ángel Di María bij Manchester United lang niet altijd zien wat hij in huis heeft. De Argentijnse vleugelspeler zou Old Trafford na een jaar alweer kunnen verlaten en wordt net als afgelopen zomer in verband gebracht met Paris Saint-Germain. Ryan Giggs, bij Man United de assistent van trainer Louis van Gaal, maakt zich echter geen zorgen over de dribbelaar.

voetbalzone

“Volgens mij is er met zijn zelfvertrouwen niets mis. Hij is een speler met veel kwaliteiten en we zijn ervan overtuigd dat hij die snel weer zal laten zien”, vertelt de clublegende van de Engelse grootmacht aan Sky Sports. Giggs is van mening dat Di María tijd nodig heeft om zich het voetbal in de Premier League eigen te maken. “Spelers moeten wennen aan een nieuwe competitie. Soms gaat dat snel, soms duurt het wat langer.”

Met de Argentijns international komt het dan ook wel goed, voorspelt Giggs. Mindere wedstrijden zullen er echter hoe dan ook tussen blijven zitten, weet de Welshman. “Zijn start was zeer goed, maar voor spelers die risico’s nemen en die wedstrijden voor je kunnen winnen is het altijd lastig om constant te spelen, want zij proberen dingen te doen die anderen niet doen. Maar zij zijn ertoe in staat en zijn daarom ook de beste voetballers.”

Bezig met laden …