voetbalzone

'Voor het toernooi schatte ik kansen Oranje niet hoog in, maar het kan'

Matthijs van Laar27 jun 2014, 10:13
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 10:13
Advertentie

Na een spectaculaire groepsfase behoort Oranje in de ogen van de voetbalkenners ineens weer tot de favorieten voor WK-winst. Ook de commentatoren van de NOS, die het elftal van Louis van Gaal van dichtbij volgen, zijn optimistisch over de kansen in Brazilië. Om te beginnen met de wedstrijd tegen Mexico. "We hebben meer kwaliteit, snelheid en klasse."

voetbalzone

Commentator Jeroen Elshoff verwacht dan ook dat Oranje de kwartfinale bereikt en mogelijk zelfs nog meer. "De halve finale is een reëel beeld. Dat zeg ik nu. Voor het toernooi schatte ik de kansen van Nederland niet hoog in, maar nu zeg ik gewoon dat het kan." Het wordt volgens hem zelfs nog mooier: "Doordat je nu aan de goede kant van het schema zit, kan Nederland ook gewoon wereldkampioen worden."

Opmerkelijk is dat de verwachtingen over Duitsland zijn bijgesteld. Onze oosterburen eindigden als verwacht bovenaan in Groep G, maar maken geen onaantastbare indruk. "Ik weet niet of ze topfavoriet zijn. Van de Europese landen is dat toch meer Nederland", denkt Jeroen Grueter. "Thomas Müller is nog geen Lionel Messi", voegt Arno Vermeulen daaraan toe. Ook Jack van Gelder is voorzichtig optimistisch. "Het kan voor Nederland. Maar ik zeg Brazilië of Argentinië."

Bezig met laden …