voetbalzone

'Voor Klaas-Jan was er maar één alternatief: Ajax'

Bart Kruyt07 jul 2016, 17:37
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2016, 17:37
Advertentie

Het duurde even, maar er is nu dan eindelijk duidelijkheid over de toekomst van Klaas-Jan Huntelaar. Ajax kan de terugkeer van de aanvaller voorlopig vergeten: Huntelaar heeft aangegeven dat hij komend seizoen bij Schalke zal blijven. Zaakwaarnemer Arnold Oosterveer zegt tegen De Telegraaf dat de clubleiding heeft aangegeven dat het dolgraag met Huntelaar wil blijven samenwerken.

/

Omdat Huntelaar gelukkig is in Gelsenkirchen, blijft hij. “Hijzelf had liever ook wat eerder duidelijkheid gehad”, zegt Oosterveer. “Na het tegenvallende vorige seizoen en de vele technische wisselingen, was het onduidelijk wat de plannen van Schalke waren. Als de club niet het volste vertrouwen in Klaas-Jan zou uitspreken, was er voor hem maar één alternatief: Ajax."

De 32-jarige Huntelaar speelde tussen januari 2006 en januari 2009 al voor Ajax en maakte in 92 competitiewedstrijden liefst 76 doelpunten. Hij staat nu voor zijn zevende seizoen bij Schalke, waar hij nog een contract voor een jaar heeft. Wanneer Huntelaar in het aankomende seizoen echter minstens vijftig procent van de wedstrijden speelt, wordt deze verbintenis automatisch met een jaar verlengd.

Bezig met laden …