voetbalzone

‘Voor mij is de titel een mooie manier om af te sluiten bij Ajax’

Erik van Dam08 jan 2015, 07:25
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2015, 07:25
Advertentie

Niklas Moisander ziet hoopvol uit naar de maanden die voor hem liggen. De 29-jarige centrale verdediger besloot in de zomer dat hij niet wilde bijtekenen bij Ajax en dat leidde ertoe, dat hij beschikbaar kwam voor de transfermarkt. Er was echter geen club die het met hem aandurfde en dus keken Ajax en Moisander naar januari. Nog voordat de markt openging, besloot de club echter dat de Fin moest blijven.

voetbalzone

In plaats van voor Stefano Denswil te kiezen als opvolger, besloten Frank de Boer en consorten dat aanvoerder Moisander het seizoen zou afmaken en dan transfervrij zou vertrekken. De Fin is daar blij mee en ziet uit naar de komende zeventien wedstrijden in de Eredivisie. Hij hoopt vurig dat Ajax erin slaagt andermaal de beste van Nederland te worden. Aan de gretigheid zal en mag het sowieso niet liggen, zegt Moisander.

Van verzadiging is volgens hem geen sprake. “Sommige spelers hebben nog geen kampioenschap meegemaakt, of maar een kleine rol gespeeld. De honger is er zeker. Voor mij is de titel een mooie manier om af te sluiten. Geen club heeft dat nog gedaan”, wijst Moisander naar een eventuele vijfde schaal op rij. “Een extra motivatie.”

Bezig met laden …