voetbalzone

'Vooral spelen tegen Drogba lijkt me mooi, omdat hij een icoon van Chelsea is'

Matthijs van Laar03 feb 2016, 13:25
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2016, 13:25
Advertentie
voetbalzone

Johan Kappelhof speelt de komende drie seizoenen voor Chicago Fire, dat dinsdag de komst van de 25-jarige stopper aankondigde. Waar veel Europese spelers in de herfst van hun carrière de overstap maken naar de Major League Soccer, trekt de ex-Groninger in de kracht van zijn loopbaan al naar de Verenigde Staten. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt hij in een interview met Goal.

Kappelhof kijkt vooral uit naar de ontmoetingen met supervedetten, die in hun nadagen zijn neergestreken in de Major League. Zo opent hij over een maand het seizoen met zijn nieuwe club tegen het New York City FC van Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa en staat een week later de ontmoeting met het Orlando City van Kaká op de rol. “Dat is natuurlijk een heel leuke uitdaging”, vindt Kappelhof.

Met name de strijd met Didier Drogba spreekt hem tot de verbeelding. De Ivoriaan is actief voor het Canadese Montreal Impact, dat ook uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie. “Er zijn genoeg goede spelers in de MLS, maar Drogba lijkt me een vooral een mooie tegenstander, omdat hij een icoon is van Chelsea. Dat is een van mijn favoriete clubs.”


Bezig met laden …